H Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρησή της από το τένις τις προσεχείς εβδομάδες, ίσως μετά το U.S Open.

Σε ένα ποστ στο Instagram με το οποίο προαναγγέλλει την εμφάνισή της στο εξώφυλλο της Vogue Σεπτεμβρίου, η αθλήτρια – θρύλος του παγκόσμιου τένις σημειώνει:

«Έρχεται μια στιγμή τη ζωή όταν πρέπει να αποφασίσουμε να κινηθούμε σε διαφορετική κατεύθυνση. Αυτή η στιγμή είναι πάντα δύσκολη, όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ. Θεούλη μου, πόσο αγαπώ το τένις. Όμως, τώρα, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Πρέπει να επικεντρωθώ στη μητρότητα, τους πνευματικούς μου στόχους και επιτέλους να ανακαλύψω μια διαφορετική, πλην συναρπαστική Σερένα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε η Σερένα Γουίλιαμς.

Σερένα Γουίλιαμς: Aνακοίνωσε πως αποχωρεί από το τένις - «Είμαι φρικτή στα αντίο»

To εξώφυλλο της Vogue όπου η 40χρονη ποζάρει με αμάνικη γαλάζια δημιουργία με ουρά, έχει τίτλο «Ο αποχαιρετισμός της Σερένα – “είμαι φρικτή στα αντίο”»

Στο άρθρο της Vogue όπου ανακοινώνει τη «συνταξιοδότησή» της, η ίδια αναφέρει πως «δεν μου άρεσε ποτέ η λέξη συνταξιοδότηση».

«Δε μου φαίνεται μια σύγχρονη λέξη. Εγώ το βλέπω ως μετάβαση, όμως θέλω να είμαι προσεκτική με τη χρήση αυτής της λέξης που σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό για μια κοινότητα ανθρώπων. Ίσως η καλύτερη λέξη να περιγράψω αυτό που έρχεται, είναι η εξέλιξη».

«Είμαι εδώ για να σας πω πως εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για εμένα» συνέχισε η Σερένα Γουίλιαμς.

«Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησα αθόρυβα το Serena Ventures, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Αμέσως μετά ξεκίνησα μια οικογένεια. Θέλω να μεγαλώσω αυτήν την οικογένεια».

«Δεν ήθελα ποτέ να πρέπει να επιλέξω μεταξύ τένις και μιας οικογένειας. Δε νομίζω πως είναι δίκαιο. Αν ήμουν άνδρας, δε θα τα έγραφα αυτά, καθώς θα ήμουν εκεί έξω και θα έπαιζα κερδίζοντας ενώ η σύζυγός μου θα έκανε τη σωματική δουλειά της διεύρυνσης της οικογένειάς μας» σημειώνει η Γουίλιαμς.

Σερένα Γουίλιαμς: Aνακοίνωσε πως αποχωρεί από το τένις - «Είμαι φρικτή στα αντίο»

Η Γουίλιαμς, μία από τις πιο σπουδαίες, αν όχι η σπουδαιότερη τενίστρια όλων των εποχών, έχει κερδίσει στην καριερα της 23 Grand Slam. Ο τελευταίος μεγάλος τίτλος της ήρθε το 2017 ενώ ήταν έγκυος την κόρη της Ολύμπια, που νίκησε την αδερφή της στο Αυστραλιανό Όπεν.

Σερένα Γουίλιαμς

Η Σερένα Γουίλιαμς έχει δημιουργήσει τις δικές της εταιρείες, μεταξύ αυτών, διάσημα brands με ρούχα και κοσμήματα. Μέσω της επενδυτικής της εταιρείας, Serena Ventures, η οποία στοχεύει να στηρίξει φιλόδοξους επιχειρηματίες με διαφορετικές απόψεις και η οποία είχε συγκεντρώσει 111 εκατομμύρια δολάρια στον αρχικό γύρο χρηματοδότησης, επιθυμεί να αλλάξει τον κόσμο των επιχειρήσεων.

«Ο κόσμος των επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως και ο κόσμος του τένις, απαρτίζεται ως επί το πλείστον από λευκά άτομα», δηλώνει. Η Γουίλιαμς ξεκίνησε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις, πριν από τουλάχιστον, εννέα χρόνια, όταν έμαθε ότι λιγότερο από το 2% των γυναικών και λιγότερο από το 1% των έγχρωμων έλαβαν χρηματοδότηση από επιχειρηματικά κεφάλαια.

Μέσα από την προσπάθειά της, στοχεύει να βοηθήσει άτομα που παραμένουν στο περιθώριο. Η Σερένα Γουίλιαμς έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους να πιστέψουν πως μπορούν να πετύχουν όσα φαντάζουν ακατόρθωτα.