Πτώση κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη αναφοράς του Τόκιο να χάνει περισσότερες από 1.000 μονάδες και να κλείνει με πτώση άνω του 3%, καθώς επικράτησε απαισιοδοξία μετά την κατακόρυφη πτώση της Wall Street.

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υπέστησαν τις χειρότερες απώλειες από το 2022, αφού τα αποτελέσματα της Tesla και της Alphabet συνέβαλαν στο να απορροφηθεί η δυναμική από τη φρενίτιδα της Wall Street γύρω από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς Nikkei 225 έχασε 3,3% στις 37.869,51 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 1,2% στις 7.870,40 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,8% στις 2.707,97 μονάδες. Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,9% στις 16.985,94 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,6% στις 2.883,59 μονάδες.

Μεταξύ των τεχνολογικών μετοχών της περιοχής, η Samsung Electronics υποχώρησε 1,8%, ενώ η Nintendo έχασε 2,6%. Η Tokyo Electron σημείωσε πτώση σχεδόν 5%.

Οι προσδοκίες για τα κέρδη είναι υψηλές για τις αμερικανικές εταιρείες γενικά, αλλά ιδιαίτερα για τη μικρή ομάδα μετοχών που είναι γνωστή ως «Magnificent Seven».

Η Alphabet, η Amazon, η Apple, η Meta Platforms, η Microsoft, η Nvidia και η Tesla πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν ισχυρή ανάπτυξη, αφού είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του S&P 500 σε ρεκόρ φέτος.

«Το αρνητικό κλίμα επιδεινώθηκε από τα απογοητευτικά κέρδη της Google και της Tesla, εν όψει άλλων σημαντικών εκθέσεων από τους «Magnificent Seven» τις επόμενες εβδομάδες. Ο τεχνολογικός κλάδος θα μπορούσε να δεχθεί ισχυρές πιέσεις στην Ασία σήμερα», δήλωσε ο Anderson Alves στην ActivTrades, σύμφωνα με το AP.

Διαβάστε ακόμη: