Οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 46% και ότι οι ναύλοι θα είναι χαμηλότεροι από τους αναμενόμενους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι μετοχές της Ryanair σημείωναν πτώση 12,2%.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι τα κέρδη μετά από φόρους τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου – το πρώτο τρίμηνο της Ryanair – ανήλθαν σε 360 εκατ. ευρώ (392 εκατ. δολάρια). Αυτό είναι σε σύγκριση με 663 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η εταιρεία.

Η Ryanair επικαλέστηκε ως αιτίες για την πτώση των κερδών τους τους χαμηλότερους από τους αναμενόμενους ναύλους και την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με το CNBC.

Έρχεται επίσης παρά την αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 10% σε 55,5 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δήλωσε η Ryanair τη Δευτέρα. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι αυτό το καλοκαίρι εκτελεί το «μεγαλύτερο πρόγραμμα που είχε ποτέ», με πάνω από 200 νέα δρομολόγια και πέντε νέες βάσεις.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair Michael O’Leary ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι ναύλοι αναμένεται να είναι χαμηλότεροι από το αναμενόμενο κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Διαβάστε ακόμη: