Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη, κλίμακας 6,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:24 στα νότια-νοτιοανατολικά του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης.

Σεισμός τώρα 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός στην Κρήτη είχε εστιακό βάθος 8,2 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 30 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ακολούθησε στις 12:36 κι άλλος σεισμός 4 Ρίχτερ στα 6 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει τo cretalive, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Ιδιαίτερα αισθητός σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στη Σαντορίνη έγινε ο σεισμός.

Ο σεισμός στην Κρήτη, ο οποίος είχε ένταση και διάρκεια, προκάλεσε πανικό και ανησυχία στους κατοίκους του Ηρακλείου, που βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Δείτε φωτογραφίες:

Σεισμός στην Κρήτη τώρα 6,3 Ρίχτερ - Πληροφορίες για ζημιές

Σεισμός στην Κρήτη τώρα 6,3 Ρίχτερ - Πληροφορίες για ζημιές

Σεισμός στην Κρήτη τώρα 6,3 Ρίχτερ - Πληροφορίες για ζημιές

Σεισμός στην Κρήτη: Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ο σημερινός σεισμός δεν συνδέεται με την έταιρη μεγάλη σεισμική δόνηση προ εβδομάδων στο Αρκαλοχώρι. Ο καθηγητής εξήγησε ότι πρόκειται για έναν επιφανειακό και αβαθή σεισμό, που έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι 80 χιλιόμετρα μακριά από αυτόν του Αρκαλοχωρίου και προέρχεται από διαφορετικό κέντρο.

Εκδόθηκε και προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι. «Έχουμε εκδώσει ανακοίνωση για τσουνάμι αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Μιλάμε για 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου. Το φαινόμενο έχει αφιχθεί και μπορεί να μην είναι ορατό σε κάποιες περιοχές. Ο σεισμός ήταν μικρός για να δημιουργήσει μεγάλο τσουνάμι. Εκτός από την Κρήτη, έχουν ταρακουνηθεί και όλο το νότιο Αιγαίο» ανέφερε ο κ. Λέκκας.