Υποθαλάσσιος σεισμός ισχύος 6 βαθμών, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA), σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των ακτών του νομού Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής ενώ δεν θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι.

Σεισμός στη Φουκουσίμα και τον Μάρτιο μετά τη φονική δόνηση στην Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά

Επίσης, σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία της Φουκουσίμα, στις 14 Μαρτίου 2024. Βάσει της κλίμακας μέτρησης των σεισμικών δονήσεων στην Ιαπωνία που είναι από το 1 έως το 7, ο σεισμός είναι κατηγορίας 5. Δεν είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως την Πρωτοχρονιά 2024 σημειώθηκε φονικός σεισμός που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα. Πάντως, μια 92χρονη κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή από τα συντρίμμια του σεισμού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 126 ανθρώπους στην κεντρική Ιαπωνία την 1η Ιανουαρίου, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και οι διάσωσης- όσο περνούσαν οι ημέρες- τόσο πιο δύσκολες γινόντουσαν, καθώς σημειώνονταν χιονοπτώσεις.

Ο σεισμός 7,5 βαθμών, που έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τόκιο, πάνω από 300 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή, έπληξε σκληρά τη χερσόνησο Νότο, στον νομό Ισικάουα, στενή λωρίδα γης που εκτείνεται εκατό χιλιόμετρα στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Προκάλεσε καταρρεύσεις δεκάδων κτιρίων και κατέστρεψε πολλούς δρόμους.

Είχε τις αισθήσεις της, ήταν σε θέση να απαντά καθαρά στις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσής της και διακομίστηκε αφού την έβγαλαν σε νοσοκομείο, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Κράτα γερά!» της φώναζαν μέλη σωστικών συνεργείων μέσα στη βροχή, όπως κατέγραψε βίντεο της αστυνομίας που μεταδόθηκε από ιαπωνικά ΜΜΕ. «Όλα θα πάνε καλά», «μείνε θετική», έλεγαν.

Σεισμός στη Φουκουσίμα: Μια μέρα μετά τη δόνηση στην Ταϊβάν

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τόκιο, σημειώθηκε την επομένη της πολύ ισχυρής υποθαλάσσιας σεισμική δόνησης (>7 βαθμών) κοντά στην Ταϊβάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 1.000 και πλέον στη νήσο, ενώ άλλοι περίπου 50 εξακολουθούν να αγνοούνται και έχουν καταγραφεί εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Διαβάστε ακόμη: