Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκε στις 23:43 χθες Κυριακή με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης της Φλώρινας, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ο κύριος σεισμός, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Φλώρινα καθώς και στην περιοχή της Πρέσπας, ακολουθήθηκε από αρκετούς μετασεισμούς, με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και να καταγράφεται από τους σεισμογράφους στις 23:53.

Μέσα στα επόμενα δέκτα λεπτά καταγράφηκαν άλλες οκτώ σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,2 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,7 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 3,9 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και 3,9 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό ενώ έγινε αντιληπτός ακόμη και μέχρι τη Λάρισα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη σε Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία.

seismos-tora-1

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής