Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Θήβα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:05, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θήβας, 24 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός: Πάνω από 200 δονήσεις από τις 10 Ιουλίου στην Θήβα

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας», δήλωσε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μπορεί να διαρκέσει και κάποιες εβδομάδες ακόμη.

Από τις 10 Ιουλίου μέχρι και χθες έχουν καταγραφεί πάνω από 200 σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Θήβας.

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Θήβα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:05, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θήβας και 24 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας.

Τσελέντης: Οι κάτοικοι να ξεσκονίσουν τις οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος», ο κ. Τσελέντης σημείωσε πως «σήμερα μας τη χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση».

«Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο», είπε ο κ. Τσελέντης.

«Είχαμε πριν από λίγο, στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα», τόνισε αρχικά ο κ. Τσελέντης και συνέχισε:

«Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες έχουμε βάλει επιπλέον όργανα γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είναι ένα κομμάτι που το κοιτάμε. (…). Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, η οποία έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό».