Αύριο (19/11), εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος υπενθύμισε ότι «στην Ελλάδα, το ήδη χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις την εφετινή χρονιά, κατέγραψε μία ακόμη μικρή μείωση, από 25.8% το 2021, σε 25.5% το 2022, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη της ICAP CRIF για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα», μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

«Με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ισότητας των Φύλων (Gender Gap Index) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2022, η Ελλάδα κατέχει την 100ή θέση, υποχωρώντας για ακόμη μία χρονιά σε χαμηλότερη θέση», επισημάνθηκε.

Προσθέτως, υπογραμμίσθηκε ότι «είμαστε μία από τις μόλις επτά χώρες που το νομικό πλαίσιο είναι απόλυτα ισόνομο μεταξύ γυναικών και ανδρών, αλλά κάπου χάνεται αυτή η Ισότητα, στην πράξη».

«Η προώθηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας πρέπει να γίνει προτεραιότητα! Δε δεχόμαστε να είμαστε εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση.

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός και συλλογική προσπάθεια, ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα πολλαπλά εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο τους. Έτσι, θα κάνουμε ουσιαστικά βήματα προς την πραγματική ισότητα των φύλων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, πετυχαίνοντας τα αυτονόητα», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: