Ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming, Sega Sammy Holdings, εξαγόρασε την Rovio που είναι η εταιρεία που δημιούργησε τα Angry Birds, έναντι 706 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Tο Angry Birds ήταν το πρώτο παιχνίδι για κινητά που κατέβηκε ένα δισεκατομμύριο φορές, ενώ η Rovio, με έδρα την Φινλανδία, έχει επίσης δημιουργήσει δύο ταινίες Angry Birds. Η Sega επιδιώκει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Rovio στα παιχνίδια για κινητά.

Το deal αφορά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Rovio και το αντίτιμο αποτιμά την εταιρεία στα 9,25 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή ένα ποσό αυξημένο κατά 19% σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η διοίκηση των Φινλανδών φαίνεται ότι στηρίζει την πρόταση της Sega.

Η ιαπωνική Sega ιδρύθηκε το 1960 και είναι γνωστή για το «Sonic the Hedgehog» και το «Total War».

Στόχος της κίνησή της είναι η διεύρυνση της παρουσίας της στην αγορά του mobile gaming, η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει παγκοσμίως έως τα 263 δισ. δολάρια το 2026.

Η ιαπωνική εταιρεία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει και θα επιταχύνει σημαντικά την παγκόσμια εδραίωση του portfolio παιχνιδιών της Sega. Εκτιμάται πως η mobile gaming αγορά θα αντιπροσωπεύει το 56% της παγκόσμιας gaming αγοράς μέχρι το 2026.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να ανακοινώσω μια τέτοια συναλλαγή με τη Rovio, μια εταιρεία που κατέχει το «Angry Birds», το οποίο αγαπιέται σε όλο τον κόσμο και έχει εξειδικευμένους υπαλλήλους που υποστηρίζουν τις κορυφαίες δυνατότητες ανάπτυξης και λειτουργίας παιχνιδιών για κινητά της εταιρείας», δήλωσε ο Haruki Satomi, διευθύνων σύμβουλος της Sega Sammy Holdings.

Διαβάστε περισσότερα