Οι Έλληνες επιλέγουν κυρίως τα χωριά τους για να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα συναντώντας  συγγενείς και φίλους στο γιορτινό τραπέζι του πατρικού τους. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που επιλέγουν τις μέρες αυτές να επισκεφτούν νησιά  και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας με θρησκευτικό χαρακτήρα είτε γιατί κάποιο τάμα που έχουν, είτε για να ζήσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα τη Μ. Παρασκευή και την ημέρα της Αναστάσεως.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates λόγω πανδημίας, το Πάσχα του 2020 το ζήσαμε εν μέσω lockdown και απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ το Πάσχα του 2021 δεν επιτρέπονταν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αποτέλεσμα,τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής να αποτελέσουν το μήλον της έριδος για το τριήμερο του Πάσχα καταγράφοντας πληρότητες στο 100% σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αποτελώντας τη μόνη λύση για «απόδραση» από την καθημερινότητα.

Το φετινό Πάσχα τείνει να είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα δυο έτη που όλη η παγκόσμια κοινότητα έζησε, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός «ζει» ανάμεσα μας, έχοντας αλλάξει πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες αλλά και τις επιλογές μας τόσο στη διαμονή όσο και στη μετακίνηση. Οι αρχικές πληροφορίες ανάφεραν, ότι το φετινό Πάσχα θα υπάρξει νέα άρση των μέτρων, αλλά λόγω της αύξησης των ημερησίων κρουσμάτων, η οποιαδήποτε άρση θα επανεξετασθεί μετά τις ημέρες του Πάσχα.

Οι προ-κρατήσεις για τους δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα, τόσο νησιωτικούς όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα καταγράφουν ικανοποιητικά επίπεδα στα ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης . Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια ποικίλουν ανάλογα με το προορισμό και την διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών.

Έντονη κινητικότητα αναμένουμε να καταγραφεί στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα αποτελούν ιεροτελεστία. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η Φιλαρμονική του Δήμου συντροφεύει συνεχώς την πόλη ενώ το Μεγάλο Σάββατο, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά πασχαλινά έθιμα λαμβάνει χώρα. Η ρίψη των Μπότηδων από τα μπαλκόνια παλαιών αρχοντικών του κέντρου, συνοδεία εκκωφαντικών κανονιοβολισμών. Ταυτόχρονα, πολλοί ορθόδοξοι κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες κυρίως πριν την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και Έλληνες επιλέγουν διαχρονικά τα Μετέωρα με τις μονές που κρέμονται από τα βράχια και τις κατανυκτικές ολονυχτίες υπό το φως των κεριών, ψαλμωδίες και βυζαντινής μουσικής.

Την Τήνο επιλέγουν τόσο Ορθόδοξοι όσο και Έλληνες Καθολικοί της πρωτεύουσας για τις Άγιες μέρες με το πιο εντυπωσιακό έθιμο τη στιγμή που συναντιούνται στην Εξέδρα της Χώρας οι επιτάφιοι .Ενώ ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς και φλεγόμενο σταυρό.

Τη φετινή χρονιά, εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης. Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και δεν είναι λίγοι που θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών με στόχο το γέμισα του ρεζερβουάρ να εξασφαλίζει και την επιστροφή στη κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένουμε έντονη κινητικότητα και υψηλότερα ποσοστά προ-κρατήσεων στους ηπειρωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα. Ενώ, όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  η δυναμική των εγγεγραμμένων ακινήτων στα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής όπως στο Δήμο Λαυρεωτικής, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σύμφωνα με την AirDNA είναι 814 κατοικίες.  Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 140€ και αγγίζει ακόμη και τα 477€, ανάλογα με το είδος της κατοικίας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων .

Νησιωτικοί Προορισμοί

 Ύδρα – Σπέτσες

Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών είναι 33 στην Ύδρα και 35 στις Σπέτσες. Η συνολική δυναμικότητα των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 158 στις Σπέτσες και 164 στην Ύδρα. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες είναι από 640€ έως 1.200€ και στην Ύδρα από 458€ έως 870€.

 

Τήνος

Η δυναμική ακινήτων του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 585 σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA. Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4 – 25/4 αγγίζει το 85% με τη διαθεσιμότητα να είναι 93 ακίνητα. Το κόστος διανυκτέρευσης ποικίλει ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη χιλιομετρική απόσταση από τη Χώρα. Στο χωριό Τριαντάρος, κατοικία 150τμ με 2 Υ/Δ διατίθεται για 3 διανυκτερεύσεις προς 290€, ενώ στη Χώρα κατοικία 125τμ με 3 Υ/Δ διατίθεται προς 660€.

Σύρος (Ερμούπολη)

Η Σύρος αναδεικνύει το πιο ενωτικό Πάσχα στην Ελλάδα . Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία σμίγουν ευλαβικά στο Δημαρχείο του νησιού το Μεγάλο Σάββατο. Τα βεγγαλικά κατά τη διάρκεια της Ανάστασης δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ενώ το ομοίωμα του Ιούδα να παραδίδεται στην πυρά την Κυριακή του Πάσχα.

Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο της Μ.Παρασκεύης και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα σε ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) είναι 83 κατοικίες, με το ποσοστό προ-κρατήσεων να κυμαίνεται 80%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι από 196€ έως 576€. Η κατώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία 60τμ με 2 Υ/Δ με χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο 4,9χιλ και η ανώτερη τιμή σε κατοικία 110τμ με 2 Υ/Δ, σε απόσταση μόλις 600μέτρων από το κέντρο της Ερμούπολης.

Χίος   

Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που επιθυμούν να βιώσουν το ασύγκριτο έθιμο του ρουκετοπόλεμου που  αναβιώνει κάθε χρόνο από την εποχή της Τουρκοκρατίας και «σκίζει» τον ουρανό της Χίου, εκεί όπου τα δύο υψηλότερα καμπαναριά στο χωριό Βροντάδο συναγωνίζονται το ένα το άλλο με την πιο μαχητική διάθεση.

Οι προ-κρατήσεις στη Χίο αγγίζουν το 70%, με τις διαθέσιμες προς μίσθωσης κατοικίες αριθμούν τις 69 για το τριήμερο του Πάσχα (22/4-25/4). Στο κέντρο της Χίου το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 350€ έως 374€. Οικονομικότερες επιλογές διατίθενται, στο χωριό Μάρμαρο όπου για κατοικία 45τμ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι 167€ και στην Αγία Ερμιόνη για κατοικία 35τμ, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι 180€.

Πάτμος

Η Πάτμος τα νησί της Αποκάλυψης με πληρότητα 71 %, προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες. Ιδιαίτερα το έθιμο η Τελετή του Νιπτήρα, με τον Ηγούμενο να πλένει τα πόδια δώδεκα μοναχών και στην συνέχεια να κινείται προς τον τόπο της προσευχής.

Στη Πάτμο, το ποσοστό προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 80%. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα είναι μόλις 32. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 224€ έως 617€ για κατοικίες 50τμ-90τμ με 2 Υ/Δ. Ενώ, στο χωριό Κάμπος, διατίθεται κατοικία 110τμ με 3Υ/Δ με συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις τα 337€.

 Σκιάθος

Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 65%, ενώ, η διαθεσιμότητα είναι μεγάλη με 90 προς μίσθωση ακίνητα από το σύνολο των 260 ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 225€ έως 274€ για κατοικίες 56τμ-80τμ στη πόλη της Σκιάθου, ενώ αν κάποιος επιθυμεί βίλα με πισίνα, θα πρέπει να καταβάλει συνολικά από 405€ έως 533€ για κατοικία 90τμ-130τμ.

Σκόπελος

Στη Σκόπελο, διατίθενται συνολικά προς μίσθωση 75 κατοικίες, εκ των οποίων οι 32 στη πόλη. Η συνολική δυναμική των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 270, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν το 72%. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 280€. Αν κάποιος επιθυμεί βίλα 70τμ-90τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 450€ έως 560€.

Άνδρος

Στην Άνδρο, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 284€ έως 304€ για κατοικία 40τμ εντός της πόλης, ενώ για κατοικία 65τμ με πισίνα στο χωριό Μπατσί αγγίζει τα 600€. Αν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί κατοικία στη πόλη της Άνδρου 120τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 740€ έως 950€. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νησί διατίθενται προς μίσθωση 81 κατοικίες από το σύνολο των 447 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 82%.

Κύθνος

Η δυναμικότητα του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 108 κατοικίες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 79% και τα διαθέσιμα ακίνητα για το τριήμερο είναι 22. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Πάσχα κυμαίνεται από 224€ έως 682€.

Αίγινα

Στο νησί της Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 330 κατοικίες. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 67% και οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι 108. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 149€ για studio 28τμ και αγγίζει τα 626€ αν πρόκειται για κατοικία 70τμ-90τμ.

Ηπειρωτική Ελλάδα

 

Καλαμάτα

Δεν είναι λίγοι που επιλέγουν να παρακολουθήσουν το ηρωικό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την AirDNA 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 22/4 έως 25/4 σε ακίνητα με 2Υ/Δ είναι 111 ακίνητα  και με 1 Υ/Δ μόλις 37 ακίνητα.

Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 79% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 155€ έως 353€. Η κατώτερη τιμή αφορά κατοικία 55τμ σε απόσταση 1,3 χιλ από το κέντρο της Πόλης, ενώ η ανώτερη κατοικία 100τμ σε απόσταση 1,9 χιλ από το κέντρο της Πόλης. Η μίσθωση για 3 διανυκτερεύσεις διαμερίσματος 50τμ-60τμ εντός της πόλης κυμαίνεται από 275€ έως 318€.

Λεωνίδιο – Τυρός

Αρκετοί επιλέγουν το Λεωνίδιο και το εκπληκτικό Τυρό όπου πολύχρωμα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό. Ενώ στον γειτονικό Τυρό, το λιμάνι «πυρπολείται», όταν οι Τσάκωνες μπουρλοτιέρηδες καίνε το ομοίωμα του Ιούδα και βάζουν φωτιά στον Αφανό, στην ενορία της Αγίας Μαρίνας.

 

Στο Δήμο Νότια Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 257, με τη μεγαλύτερη δυναμική να καταγράφεται στο Λεωνίδιο (79 ακίνητα) και στη παραλία Τυρός (42 ακίνητα). Η κατώτερη τιμή μίσθωσης (150€) για 3 διανυκτερεύσεις αφορά κατοικία με 1Υ/Δ όπου διαθέτει 1 διπλό κρεβάτι και 2 μονά, ενώ η ανώτερη τιμή (230€) , αφορά διαμέρισμα με 2 Υ/Δ. Στο Λεωνίδιο καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το διάστημα 22/4 – 25/4, ενώ στη περιοχή Τυρός το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 78%.

Καλαμπάκα –Μετέωρα

Στη Καλαμπάκα τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 200, η διαθεσιμότητα μίσθωσης από 22/4 ημέρα Μ.Παρασκευή και αναχώρηση 25/4 Δευτέρα του Πάσχα είναι μόλις 20, με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 90%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 335€ έως 420€ για κατοικία 2Υ/Δ κατάλληλη για οικογένεια με 2 παιδία, ενώ, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη/διαχειριστή ακινήτου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμη και 6 άτομα.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις γιορτές τον προορισμό που επιλέγουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα, λόγω της κοντινής απόστασης αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου σου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας .Το Ναύπλιο αδιαμφησβήτητα αποτελεί το προορισμό για όλους, ανάλογα πως θες  να την δεις και να την ζήσεις. Οι παλιές, βυζαντινές εκκλησίες ντύνονται στα μωβ για την ακολουθία της Μεγάλης Βδομάδας, ενώ μπορείς να τραγουδήσεις τους ύμνους είτε με την χορωδία της Παναγίας, είτε με την φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου και να καταλήξεις στην πλατεία Συντάγματος όπου συναντιούνται 4 επιτάφιοι και μαζί με χιλιάδες κόσμο θα ακούσεις σε μια απόλυτη ηρεμία τις ψαλμωδίες

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) ,στη παλιά πόλη του Ναυπλίου για το τριήμερο 22/4 -25/4 διατίθενται μόλις 28 ακίνητα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μόλις 38. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 340€ έως 475€. Η κατώτερη τιμή αφορά κατοικία με 1 Υ/Δ σε απόσταση 300μέτρων από την είσοδο στη παλιά πόλη, ενώ η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία με 2Υ/Δ εντός της παλιά πόλης, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 5 επισκέπτες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 85%.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna είναι 270. Η διαθεσιμότητα στη πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 22/4 – 25/4 είναι μόλις 31 ακίνητα. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 88%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 272€ έως 356€.

Ναύπακτος

Ακόμα ένας μοναδικός προορισμός για τον εορτασμό του Πάσχα, είναι η μεσαιωνική Ναύπακτο. Απέχει από την Αθήνα τρεις ώρες περίπου −ειδικά τώρα με τον νέο δρόμο, η απόσταση λιγοστεύει− και αφού περάσεις την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σε 20 λεπτά βρίσκεσαι στη Ναύπακτο . Οι εκδρομείς κυρίως επισκέπτονται τη  πόλη από την Μ. Πέμπτη ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κερδίζει η Μεγάλη Παρασκευή! Ντόπιοι και πολλοί επισκέπτες από τους όμορους δήμους αλλά και χιλιάδες εκδρομείς  ακολουθούν τον Επιτάφιο σχηματίζοντας πομπές μέχρι το μεσαιωνικό Κάστρο του λιμανιού. Το σκηνικό με τις αναμμένες δάδες που «κοσμούν» τα τείχη του λιμανιού και τις πολεμίστρες, συναρπάζουν κατά τη διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων,  ενώ ο σταυρός που φλέγεται στην πύλη εισόδου του λιμανιού.

Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 92% με μόλις 7 διαθέσιμες κατοικίες από το σύνολο των 89 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247€ έως 353€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία δίπλα από το βενετσιάνικο κάστρο όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο καταγράφει μικρή δυναμική ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και γι΄αυτό καταγράφονται υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών για το τριήμερο 22/4-25/4 είναι μόλις 4 ακίνητα με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το  81%, με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 450€ έως 500€ για τετραμελή οικογένεια.

Ξυλόκαστρο

Λόγω της μικρής δυναμικής εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας, τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4-25/4 αγγίζει το 67%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε για ακίνητο 1,6 χιλιόμετρα από το κέντρο και 200μέτρα από τη παραλία και σε κατοικία 95τμ με 2Υ/Δ 200μέτρα από το κέντρο του Ξυλοκάστρου κυμαίνεται από 260€ έως 365€ αντίστοιχα.