Σε τροχαίο στην Ινδία, στα 114 του σκοτώθηκε ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, ο οποίος συνέχιζε να αγωνίζεται ακόμα και μετά τα 100 του χρόνια.
Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο χωριό του, Μπεάς, στην Παντζάμπ, όταν άγνωστο όχημα τον παρέσυρε, ενώ περπατούσε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του στο κεφάλι και στα πλευρά. Η αστυνομία αναζητεί τον οδηγό μέσω καμερών.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, χαρακτηρίζοντάς τον «εξαιρετικό αθλητή με απίστευτη αποφασιστικότητα».
Ποιος ήταν ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο
Γεννημένος το 1911 σε χωριό της Ινδίας, δεν μπορούσε να περπατήσει μέχρι τα 5 του χρόνια λόγω αδυναμίας στα πόδια του. Αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο και ξεκίνησε να τρέχει μαραθώνιους στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μετά τον θάνατο της συζύγου και του γιου του.
Έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη της προπόνησής του, και πέτυχε την καλύτερη προσωπική του επίδοση -5 ώρες και 40 λεπτά- στον Μαραθώνιο του Τορόντο το 2003, τρία χρόνια αργότερα. Το 2011 επέστρεψε στο Τορόντο, όπου έγινε ο πρώτος καταγεγραμμένος αιωνόβιος που ολοκλήρωσε μαραθώνιο, τερματίζοντας σε 8 ώρες, 11 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα. Το 2012 ήταν λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το 2013 έτρεξε τον τελευταίο του αγώνα στο Χονγκ Κονγκ, μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων.
Τα επιτεύγματά του πάντως δεν αναγνωρίστηκαν από τα Ρεκόρ Γκίνες, καθώς δεν διέθετε πιστοποιητικό γέννησης. Ωστόσο, είχε λάβει επιστολή από τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας που τον συνέχαιρε για τα 100ά γενέθλιά του.
Διαβάστε ακόμη:
- Ανατροπή στον χάρτη του ασφαλιστικού κλάδου – Mega Deal στα σκαριά που αλλάζει την αγορά
- Goldman Sachs: Από την επιφύλαξη στην αποθέωση – Δύο deals που την έκαναν να «δει» Ελλάδα
- Νέα Υόρκη: Άγριος καβγάς για μια θέση πάρκινγκ – Βίντεο
- Σπύρος Μπιμπίλας για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Μακάρι να μην κατέληγε έτσι αυτή η φιλία και σχέση ζωής»