Ως «εθνική εξαίρεση» -σύμφωνα με πληροφορίες του ραντάρ θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριακος Μητσοτακης στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή για την συμφωνία Ελλάδος Γαλλιας.

Ο πρωθυπουργος πρόκειται να θέσει προ των ευθυνών της την αντιπολίτευση οπως είπε και απο την Σλοβενία, «όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες».

Η έντονη κριτική του πρωθυπουργού θα έχει ως στόχο προσωπικά Αλεξη Τσίπρα ο οποίος όπως είπε στο ραντάρ στελεχος του μεγάρου Μαξίμου “αποδεικνύει, για αλλη μια φορα τον πολιτικό καιροσκοπισμό του και την εθνικα ασυνετη στάση του την στιγμή μάλιστα που η Τουρκία αυξάνει την ένταση στην ευρύτερη περιοχή»

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Α) Στην θωράκιση των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας και στην αναβάθμιση της αποτρεπτική τους ικανότητας .

Β) Στην ρήτρα για πρώτη φορα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής που αποτελεί εγγύηση για την ασφάλειά της χώρας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και τους δεσμούς με τις ΗΠΑ με την ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, πενταετούς διάρκειας.

Γ) Στην συμφωνία που αποτελει την έναρξη της στρατηγική ενίσχυση της Ε.Ε. Και βρίσκεται στον πυρήνα της συνεργασίας με την Γαλλία καθώς Μητσοτάκης και Μακρόν φιλοδοξούν η Ε Ε να αποκτήσει δικό της γεωπολιτικό στίγμα.

Οπως είπε στο ραντάρ στελεχος της κυβέρνησης «Μπορεί ο Αλεξης τσιπρας. μην θέλει να έχει πρόβλημα με τις συνιστώσες του αλλα για την ΝΔ και την κυβέρνηση η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας είναι πρώτα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία δική της» .