Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Σε …λίστα αναμονής οικονομία και αγορά

-Στο δρόμο προς τις 1.300 μονάδες! Η αναβάθμιση, η Επενδυτική βαθμίδα και η ώθηση από τις θετικές εκθέσεις Bloomberg και Barclays!

-Επιβεβαίωση των γκάλοπ ή η «βουβή» ψήφος θα φέρει ανατροπές;

-Αναποφάσιστοι και νέοι κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα ή έχει ήδη κριθεί; Πόσο θα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αυτογκόλ Κατρούγκαλου; – Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τις εταιρίες δημοσκοπήσεωνΘρίλερ με το «ταβάνι» χρέους των ΗΠΑ: 1η Ιουνίου ξεμένει από ρευστό το αμερικανικό δημόσιο… πάλι!


Προάγγελος εξελίξεων – πωλήσεων (του ΟΤΕ Romania και πιθανόν σε δεύτερο χρόνο του ομίλου ΟΤΕ) η τοποθέτηση Χαράλαμπου Μαζαράκη σε θέση «κλειδί»!

-Το KKR, η TIM Italian και η επίσκεψη στην Ελλάδα πέρσι το καλοκαίρι για διερευνητικές επαφές σχετικά με τους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού…


Τι είδαν τα ξένα funds και επενδύουν στην Παιδεία – Γιατί CVC και BC Partners τοποθετούνται σε Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Metropolitan College στην Ελλάδα;

– Τι βλέπουν, άραγε, οι περίφημοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και επενδύουν στην Παιδεία και τις προοπτικές της στην Ελλάδα;


Μένει στο Μαξίμου ο Γ. Γεραπετρίτης, μέχρι να φύγει για επίτροπος στην Κομισιόν 

-Πεσμένες οι μετοχές του Ά. Σκέρτσου, ανερχόμενος Αστέρας μετά τις εκλογές ο Στ. Παπασταύρου!

-Ο υπ. Επικράτειας εκμεταλλεύεται τη δυσαρέσκεια για τον Μαργαρίτη Σχοινά! Λίγος αποδεικνύεται ο Σκέρτσος σε ρόλο αιχμής! Έρχεται ο Παπασταύρου μόνο με αυτοδύναμο Κυριάκο!


Προοιωνίζεται ξενύχτι (με την ανοχή της Αστυνομίας;) στα όρια Φιλοθέης – Π. Ψυχικού δίπλα στα καμένα αλσύλλια του 2004

-Ωτοασπίδες προμηθεύονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής για να γλυτώσουν από τις αγριοφωνάρες των… τροβαδούρων! Το πιάνο, τα γαλλικά τραγούδια και η αγάπη Θόδωρου και Γιάννας στη γαλλική κουλτούρα!

-Ένα εκατ. θα κοστίσει μόνο το κέτερινγκ στο πάρτι του γάμου του Δημήτρη Αγγελόπουλου, γιου της Γιάννας και του Θόδωρου!


Το παράδοξο σενάριο να πάρει η Νέα Δημοκρατία χαμηλότερο ποσοστό στις 2 Ιουλίου απ’ ό,τι στις 21 Μαΐου

-Οι «καραμανλικές» ψήφοι, η εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων βουλευτών του μπλοκ, και η αποχή στις δεύτερες εκλογές!


Πόσο «μούφα» είναι το γκάλοπ του Euractiv, που βγάζει ντέρμπι τις εκλογές;

-Αποκάλυψη – φωτιά για την εταιρία που την παρήγγειλε, και πώς έφθασε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα!


Αποκλειστικό: Ξέπλυμα γνωστού εφοπλιστή –που στο παρελθόν είχε εμπλακεί στο μπάσκετ– μέσω κερδισμένων δελτίων έρευνα η Ανεξάρτητη Αρχή μετά από καταγγελίες

-Η έρευνα ξεκίνησε μετά από επώνυμες καταγγελίες για κερδισμένα δελτία την περίοδο 2019-2020 – Ελέγχονται τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων!


Πρώην στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη διενεργεί έρευνες για μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι τον προτιμούν από τους δημοσκόπους!

-Ο εν λόγω, πρώην βουλευτής Ιονίων Νήσων -και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού-, είχε απαλλαχθεί από ποινική υπόθεση λόγω παραγραφής…

-Είναι δημοφιλής σε υψηλού επιπέδου επιχειρηματίες, που υπολογίζουν την άποψή του περισσότερο από τα μαγειρέματα και ωραιοποιήσεις των δημοσκόπων!


H Καϊλή, το Κατάρ, οι Άραβες, και τα Ελληνοτουρκικά!

-Οι διαρροές κύκλων της Εύας Καϊλή ότι οι σχέσεις της με το Κατάρ τελούσαν υπό την «έγκριση» της κεντρικής εξουσίας και αποσκοπούσαν στην επιρροή των Αράβων για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τον Ερντογάν!

-Η προσπάθεια νομικών και πολιτικών κύκλων να παρουσιαστούν οι σχέσεις της πρώην προφυλακισμένης αντιπροέδρου της Ε.Ε. με το Κατάρ ενταγμένες σε έναν εθνικό σχεδιασμό με γνώμονα τα Ελληνοτουρκικά!


«Άξιος εστί» ο Αλέξης Τσίπρας – Το νέο άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ προς την Εκκλησία

-Τι κρύβει η επίσκεψη στην Κουμουνδούρου της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και η συνάντηση με τον Πειραιώς Σεραφείμ

-Αποκαλύπτουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στην Κουμουνδούρου αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που βρισκόταν στην Αθήνα!


Κάτι τρέχει με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

-Γιατί «εξαφανίστηκαν» από τα μέσα ενημέρωσης και τον προεκλογικό αγώνα Αγαπηδάκη, Ηλιόπουλος και Δουδωνής;

-Μήπως έμειναν στο περιθώριο γιατί δεν υπήρχε… ζήτηση; Ή είναι απόφαση των προέδρων των κομμάτων η… «απόσυρσή» τους, μετά τις αρχικές αρνητικές παρουσίες τους, για να γλυτώσουν τα χειρότερα;


Κοινοπραξία Κοπελούζου με Εμιράτα και Αίγυπτο για έργα ΑΠΕ

-Θα χρησιμεύσουν στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου. Το χρονοδιάγραμμα για το έργο.


Οι μετασεισμοί στην αμερικανική αγορά κατοικίας από τα επιτόκια

-Υπολογίζεται ότι 14 εκατομμύρια στεγαστικά δάνεια αναχρηματοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας


Τα ηλιακά πάρκα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα θα δίνουν ρεύμα στη Βιοχάλκο

-Γιατί η ΔΕΗ ευνοεί την «τριμερή» συμφωνία με τη συμμετοχή της «Ήρων»


ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ: Σε φάση τελικού σχεδιασμού πέντε περιοχές

-Στροφή σε πλωτά αιολικά πάρκα αντί των «πακτωμένων» στον πυθμένα – Τι είναι η επαναστατική λειτουργία «γητευτής του ανέμου»


Οι προσδοκίες και οι κίνδυνοι για τις τράπεζες

-Το ασταθές διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, τα «απόνερα» της πληθωριστικής κρίσης και οι επιδράσεις από την αύξηση των επιτοκίων

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Μαΐου!