Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» το χρηματιστήριο

-Τι αλλάζει και τι όχι μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών
-Ποιες είναι οι σταθερές που δεν επηρεάζει η προεκλογική αντιπαράθεση, ο κομβικός ρόλος των υψηλών επιτοκίων και η νέα ατζέντα για τις ιδιωτικοποιήσεις


1,56 τρισ. δολ. διένειμαν οι εισηγμένες σε παγκόσμιο επίπεδο το 2022
-Σε αναμονή του SSM για τα μερίσματα οι τράπεζες


Κοκλώνης των 3 ηπείρων και των 10 θαλασσών – Όλες οι εταιρίες του και τα εισοδήματά του!
– Το πόρισμα Βουρλιώτη εμφανίζει επιχειρηματική δραστηριότητα σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Παναμά, Ινδία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο – Πλήθος εταιρειών στην Ελλάδα
– Οι κινήσεις των λογαριασμών του δεν δικαιολογούν τα δηλωθέντα εισοδήματα – Εισοδήματα 265.686,23 ευρώ την περίοδο 2015-2021!
-Δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, συνεπώς έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα!


Η «αυλή» (εκλογολόγοι και λοιπές δυνάμεις) πιέζει τον Κυριάκο για εκλογές στις 9 Απριλίου – Ορθή επιλογή ο Μάιος
– Φόβοι για ευρεία αντισυστημική ψήφο την πρώτη Κυριακή – «Χάλασε» η σούπα, κατέρρευσε το αφήγημα για εκσυγχρονισμό του Κράτους
– Οι ευθύνες εργολάβων και προμηθευτών –Το απαγορευτικό για Κυριακή του Θωμά και Πρωτομαγιά – Δεν κάνεις προεκλογική καμπάνια πασχαλιάτικα, ούτε πάνω στα μνημόσυνα των νεκρών στα Τέμπη


Πώς χάλασε η «κλεισμένη» συμφωνία με τους Ιταλούς και μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι για την προμήθεια των 3 κορβετών
Η Μελόνι, οι Τούρκοι, η επίσκεψη του Γάλλου υπ. Άμυνας και η επιστροφή των Βρετανών!
-Η παρουσία «σοβαρού επιχειρηματία» του διεθνούς τζετ σετ, νυν άνεργου πλην όμως «παλαιού τζακιού» με αδυναμία στις θυρίδες των ελβετικών τραπεζών, και ο ύποπτος για μίζες μεγιστάνας της Ενέργειας!


Ο «μπον βιβέρ» ρισκαδόρος εφοπλιστής «μοίρασε» στις (πρώην και νυν) συζύγους και παιδιά 52 offshore με πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό!
-Έτσι μπήκε ένα τέλος στις ενδοοικογενειακές φουρτούνες, αποκαταστάθηκε το «περί δικαίου» αίσθημα και μπορεί απερίσπαστος να αφοσιωθεί στο απάνεμο λιμάνι της καρδιάς του (συμμαθήτρια της κόρης του)!


Ο σεβάσμιος εφοπλιστής, ο νταραβεριτζής γιος, τα capital controls… και το ξέπλυμα των 80 εκατ. ευρώ για στοιχηματική εταιρία και ιδιόμορφο φοροφυγά επιχειρηματία!
-Η προμήθεια 10%, η δανειακή σύμβαση, η εισαγωγή κεφαλαίων και το παράθυρο του νόμου, καθώς και η τριγωνική κακουργηματική σχέση μεταξύ εφοπλιστή, υιού, τράπεζας και στοιχηματζή!


Στα χέρια ισχυρών «παικτών» (προεκλογικά) κασέτες με ροζ υλικό αλλά και με μίζες πολιτικών και επιχειρηματιών, που έβγαλαν στο σφυρί λαμόγια… της Ομόνοιας!
-Εκλογικοί εκβιασμοί και απόπειρα θεσμικής εκτροπής! Το ύποπτο προϊόν που δεν έχει επιβεβαιωθεί αν προέρχεται από νόμιμες συνακροάσεις, φυσικές παρακολουθήσεις ή «βαλιτσάκια» που χειρίζονται πρώην ΚΥΠατζήδες!


Άνθρακες ο «θησαυρός» από τον Παναμά για την Εύα Καϊλή!
-Δεν υπάρχει λογαριασμός, κατάθεση ή έμβασμα στην ίδια, συγγενικό ή συνδεόμενο πρόσωπο!
-Η Αρχή για το ξέπλυμα του Παναμά φέρεται να απέστειλε απαντητική επιστολή, σύμφωνα με την οποία δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες περί χρηματικών ποσών της Εύας Καϊλή που «κρύβονται» στον Παναμά!


«Ψιλό γαζί» δουλεύει ο Ιβάν Σαββίδης κυβέρνηση και Αμερικανούς σχετικά με ΟΛΘ και Open!
-Ο Ρώσος ολιγάρχης «χάλασε» τις συζητήσεις με 2 funds για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ οδήγησε σε αδιέξοδο τις συζητήσεις με Ελληνοαμερικανό παραγωγό για το Open TV – Οι πιέσεις της πρεσβείας και οι κακουργηματικές ποινικές διώξεις!


Fund managers και (δήθεν) διαχειριστές κεφαλαίων εμπλέκονται σε «επιστροφές», αρπαχτές και μαύρο χρήμα σε κόκκινα δάνεια και εξαγορές!
-Στα χέρια των Αρχών, ΣΔΟΕ, εισαγγελίας και ξεπλύματος, φάκελοι με στοιχεία ύποπτου, βρόμικου και παράνομου αθέμιτου πλουτισμού!


Οι τράπεζες χαράζουν την νέα πορεία του χρηματιστηρίου!
-Στην Αθήνα κλιμάκιο του SSM, «φύλλο και φτερό» τα business plan, τι θα γίνει με αναβαλλόμενο φόρο και τα μερίσματα – Η Eurobank, η Εθνική, τα stress tests και οι προϋπολογισμοί του 2023!
-Το ζήτημα των πλειστηριασμών, η αγορά ακινήτων και η χρηματοδότηση από τις τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με… ρέγουλα ούτως ώστε να αποφευχθεί νέα περιπέτεια κόκκινων δανείων!


Επιμένουμε: H Deutsche Telekom το αργότερο το 2024 θα έχει πουλήσει και θα έχει φύγει από τον ΟΤΕ!
-Οι συζητήσεις με την CVC (στα 19 ευρώ), οι φήμες για την Macquarie, το μονοπώλιο στις οπτικές ίνες που ναυάγησε, οι υπεραξίες των ακινήτων, τα καλά αποτελέσματα και το fair value άνω των 20 ευρώ


Η ελληνική οικονομία, το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, και το «στοίχημα» της ανάπτυξης
-Παρά τις σημαντικές αναταράξεις που σημειώθηκαν διεθνώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεπειών του για το ενεργειακό κόστος, τον πληθωρισμό, και την αβεβαιότητα, η ελληνική οικονομία δείχνει να αντέχει στους κραδασμούς


Knight Frank: Οι «εξαιρετικά πλούσιοι» στον κόσμο υπέστησαν πλήγμα $10 τρισ. το 2022
-Οι Αμερικανοί αναζητούν «χρυσή βίζα» ακόμη και στην Ελλάδα μετά το σοκ των κλειστών συνόρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Ε.Ε: Ριζικές αλλαγές στο ενεργειακό μοντέλο
-Το «μέτωπο του Νότου» με ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας θέλει «μεταρρύθμιση τώρα» – Αντιδρούν η Γερμανία και ο ευρωπαϊκός Βορράς
-Η Γερμανία προτείνει πλέον να μη ληφθεί καμία απόφαση και να αναβληθεί η συζήτηση για το 2024


Μια εκτροχιασμένη κοινωνία
-Τα Τέμπη αναδεικνύουν μια βαθιά άρρωστη Δύση, τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο… Ώρα για λίγη αυτοκριτική


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Μαρτίου