Σε mega κέντρο εμβολιασμού κατά της Covid-19 μετατρέπεται η Disneyland στο Παρίσι, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι χώροι της ατραξιόν -που παραμένουν κλειστοί λόγω πανδημίας- θα υποδεχθούν τους εμβολιαζόμενους από το προσεχές Σάββατο.

Ο χώρος που επελέγη βρίσκεται κοντά στα ξενοδοχεία, έξω από το ίδιο το πάρκο ψυχαγωγίας. Δεν προβλέπεται καμία θεματική δραστηριότητα που να σχετίζεται με το πάρκο. Στο κέντρο αυτό «θα εμβολιάζονται το λιγότερο 1.000 άνθρωποι την ημέρα», αλλά θα παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι ανοιχτό μόνον τα σαββατοκύριακα. Αυτό χάρη στην κινητοποίηση περίπου εξήντα γιατρών, νοσηλευτών, πυροσβεστών και προσωπικού υποδοχής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το κλείσιμο των ραντεβού θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ, διευκρίνισαν οι αρχές. Σε σύνοδο στο προεδρικό μέγαρο την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 «επιταχύνεται» στη Γαλλία, καθώς σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.