Με αφορμή της παρουσίαση της ανδρικής συλλογής της Louis Vuitton για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022, ο αείμνηστος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Virgil Abloh, συνεργάστηκε με τη Nike και σχεδίασε 47 ζεύγη Air Force 1.

Τα sneakers, τα οποία είναι μια χαμηλότερη εκδοχή της μπασκετικής σιλουέτας και ήταν πανταχού παρών σε όλο το σόου του οίκου, διέθεταν την εκτύπωση “Louis Vuitton Air” στη γλώσσα, το “Air” στην γραμματοσειρά Helvetica που χρησιμοποιεί ο Abloh στη σόλα και τα κλασικά print του οίκου στο επάνω μέρος.

Τώρα, ο οίκος αποφάσισε να τιμήσει τον Virgil Abloh, προσφέροντας στην δημοπρασία “The Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh” του οίκου Sotheby’s 200 ζευγάρια σε αποκλειστικό χρωματισμό και σε διάφορα μεγέθη.

Τα sneakers είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από δέρμα και έχουν διακοσμηθεί με τα εμβληματικά μοτίβα Monogram και Damier της Louis Vuitton. Κάθε ζευγάρι θα πωληθεί σε μια πορτοκαλί θήκη, η οποία σχεδιάστηκε από τον Abloh αποκλειστικά για τη συλλογή Louis Vuitton Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022.

50.000 Δολάρια για ένα μοντέλο

Ενώ τα περισσότερα ζευγάρια αυτή την στιγμή έχουν λάβει προσφορές που ανέρχονται κάτα μέσο όρο στα 20.000 δολάρια – ξεπερνώντας την τιμή εκτίμησης τους που ήταν 5.000 έως 15.000 δολάρια –, το μοντέλο σε μέγεθος 44-45 (US 11), το οποίο έχει τον αριθμό 178 στην δημοπρασία, έχει λάβει μια προσφορά που ανέρχεται σε 70.000 δολάρια. Η επόμενη υψηλότερη προσφορά είναι για το μοντέλο 172 με μέγεθος 43-45,5 (US 10,5) στα 50.000 δολάρια.

Τα έσοδα από την δημοπρασία που πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου, θα ενισχύσουν το Ταμείο Υποτροφιών “The Virgil Abloh ‘Post-Modern’ Scholarship Fund”, το οποίο ο Αμερικανός σχεδιαστής ενδυμάτων, αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης δημιούργησε για να ενισχύσει μαύρους σπουδαστές.

Αν θέλετε να δείτε τις τρέχουσες τιμές των sneakers, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του οίκου Sotheby’s The Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh | 2022 | Sotheby’s (sothebys.com)