Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εκδότες του έντυπου Τύπου μετά το τέλος της επιδότησης αναστολής εργασίας για τον κλάδο των εφημερίδων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι εκδοτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν πάλι τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές, που ως σήμερα κάλυπτε το κράτος. Στις περισσότερες εφημερίδες συνεχίζει να ισχύει το μέτρο της τηλεργασίας.

Η λύση που αναμένουν οι εκδότες για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του έντυπου Τύπου θα έρθει από την έγκριση του προγράμματος στήριξης ΜΜΕ που βρίσκεται υπό συζήτηση αυτό το διάστημα. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η κινητικότητα εν όψει της έγκρισης του νέου προγράμματος στήριξης ΜΜΕ και έντυπου Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συμπλήρωσης των γνωμοδοτικών επιτροπών. Σε αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα εξειδικεύει τα μέτρα στήριξης των Μέσων Ενημέρωσης μετά την ψήφιση του «νόμου Λιβάνιου», οι εκδότες περιφερειακού Τύπου κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση νέου Ενιαίου Μητρώου Ενημερωτικών Μέσων.

Η δημιουργία του προϋποθέτει την κατάργηση των δύο υπαρχόντων μητρώων, του Μητρώου Online Media για τα διαδικτυακά ενημερωτικά Μέσα και του Μητρώου Περιφερειακών Εφημερίδων, που είχε ιδρυθεί επί υπουργίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου το 2007 και επαναλειτούργησε το 2017. Το ενιαίο μητρώο, σύμφωνα με τους εκδότες του ΣΗΠΕ, αφορά όλα τα Μέσα Ενημέρωσης –έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά– με κυρίαρχο κριτήριο την παραγωγή πρωτότυπου ειδησεογραφικού ενημερωτικού περιεχομένου από επαγγελματίες δημοσιογράφους.