25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης, με τους Νιβ Κάμπελ (“Σίντνεϊ Πρέσκοτ”), Κόρτνεϊ Κοξ (“Γκέιλ Γουέδερς”) και Ντέιβιντ Αρκέτ (“Ντιούι Ράιλι ”) να επιστρέφουν στους γνωστούς τους ρόλους στο «SCREAM«.

SCREAM 5 (2022) Concept Trailer HD Neve Campbell Horror Movie - YouTube

Εσείς, θυμάστε το θρίλερ Scream, που έσπασε ταμεία πίσω στα ‘90s και έντυσε για δεκαετίες δεκάδες ανθρώπους στις απόκριες που φορούσαν την χαρακτηριστική μάσκα του παρανοϊκού δολοφόνου; Το Scream επιστρέφει 25 χρόνια μετά και σε αυτό πρωταγωνιστούν όλοι οι ηθοποιοί που έγιναν διάσημη από το φιλμ τρόμου.

Η Νεβ Κάμπελ ή πολύ απλά Σίντεϊ όπως την θυμούνται οι φαν της σειράς ταινιών θρίλερ διέγραψε λαμπρή πορεία στα ‘90s, επιστρέφει για τον ρόλο της ζωής της, πλάι στην Κόρτνεϊ Κοξ (που γνωρίσαμε από τα «Φιλαράκια»), αλλά και τον πρώην σύζυγό της Ντέιβιντ Αρκέτ που πρωταγωνιστούν στο τελευταίο κεφάλαιο του Scream.

Οι ομοιότητες της ταινίες με τα πρώτα φιλμ

Την Τρίτη, κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την ταινία Scream, η οποία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους και από το πρώτο δευτερόλεπτο είναι εμφανής η επίκληση στο συναίσθημα όσων μεγάλωσαν (ή γνώρισαν αργότερα) με τις σκηνές αυτές του εμπορικού αμερικανικού σινεμά.

Για παράδειγμα, το τρέιλερ του Scream ξεκινά με μια σκηνή που είναι πανομοιότυπη με εκείνη στην οποία συμμετείχε η Ντρου Μπάριμορ, που δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα του δολοφόνου. Αυτή τη φορά στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται η Τζένα Ορτέγκα, που φαίνεται πως αποτελεί τον στόχο του παρανοϊκού δολοφόνου με τη μάσκα.

Στη συνέχεια, οι παλαίμαχοι του Scream επικοινωνούν ξανά και αποφασίζουν να βοηθήσουν τα νέα θύματα του μασκοφόρου δολοφόνου να αντιμετωπίσουν την απειλή. Εκεί είναι που ακούγεται η Κάμπελ να λέει «τα έχω περάσει… πολλάκις».

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα της ταινίας ξεχωρίζουν οι Τζακ Κουέιντ, Μελίσα Μπερέρα και Ντίλαν Μινέτ (γνωστούς στους φανατικούς του «13 γιατί;» από το Netflix) στη νέα ταινία σε σκηνοθεσία των Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Τζιλέτ.