Σε αλλαγές προχωράει η κυβέρνηση μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε σχετικά με το πως θα γίνεται η είσοδος των παιδιών στην εστίαση και στα μαγαζιά.

Με βάση την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, τα παιδιά έως 18 ετών εισέρχονταν σε εστιατόρια και καταστήματα λιανεμπορίου δείχνοντας το self test τους.

Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση θα κάνει την είσοδο των παιδιών στους συγκεκριμένους χώρους ακόμη πιο εύκολη, καθώς αυτή θα γίνεται με την επίδειξη της σχολικής κάρτας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με την πρώτη δόση. Όπως ο ίδιος είπε, χθες, Δευτέρα, κλείστηκαν 41.275 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 72.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Με την σχολική κάρτα η είσοδος των παιδιών στην εστίαση και στα μαγαζιά λιανεμπορίου

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, ότι η σχολική κάρτα των μαθητών που βεβαιώνει ότι οι ίδιοι έχουν υποβληθεί σε self test, θα μπορεί να χρησιμοποιείται εκτός από το σχολείο και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί καταστηματάρχες δεν την κάνουν δεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, Δευτέρα και Πέμπτη, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και εκδίδεται η σχολική τους κάρτα.

Με την σχολική κάρτα η είσοδος των παιδιών στην εστίαση και στα μαγαζιά λιανεμπορίου

«Αυτό που βεβαιώνεται από τη σχολική κάρτα είναι ότι το παιδί έχει κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. Επειδή γράφει σχολική κάρτα, μπορεί να είχε θέμα κάποιος επαγγελματίας. Σίγουρα δεν θα χρειάζεται να κάνουν άλλα self test τα παιδιά, αυτό είναι απόλυτο. Ίσως αν υπάρχουν παραπάνω δραστηριότητες να χρειάζεται κι άλλο ένα, αλλά θα δούμε τον τρόπο να υπάρχει ανακοίνωση, ρύθμιση που να ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κι άλλο self test», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά.