Για υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο κάνουν λόγοι οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, βελτίωση θα παρουσιάσει, σταδιακά, ο καιρός από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα θυμίζει… καλοκαίρι.

Meteo: «Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα θυμίζει… καλοκαίρι»

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα από την Τετάρτη και στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει 32 βαθμούς Κελσίου, με ασθενείς ανέμους έως 2 μποφόρ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, πάντα στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 31-32 βαθμούς, αλλά το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo, θα φτάσει ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου, με ηλιοφάνεια.

Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά, τους ανέμους να πνέουν έως 2 μποφόρ και το θερμόμετρο να δείχνει 33 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Στη Λάρισα, δε, ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι όλη την εβδομάδα, με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς Κελσίου τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Σάκης Αρναούτογλου: «Πρόσκαιρη έξαρση της ζέστης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο»

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου σε δημοσίευσή του στο Facebook, την Κυριακή, έγραψε πως «προς το καλοκαίρι εξακολουθεί να κοιτάζει ο καιρός, με πρόσκαιρη έξαρση, μάλιστα, της ζέστης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 του Σεπτέμβρη, όπου η θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τοπικά και τους 33 βαθμούς Κελσίου».

Γιάννης Καλλιάνος: «Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική»

Αντίστοιχη πρόβλεψη για ζέστη το Σαββατοκύριακο που έρχεται, έκανε και ο Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook του.

«Ετοιμαστείτε, έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

Μπορεί με την έλευση του Σεπτέμβρη, αυτομάτως να μας αποχαιρέτησε και το καλοκαίρι, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία διαφαίνεται ότι από την προσεχή Παρασκευή θα εισέλθουν στη χώρα μας θερμές αέριες μάζες.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική

Τις επόμενες ημέρες, οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια – βορειοδυτική Αφρική, θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου και από την Παρασκευή σταδιακά θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν με κορύφωση της ζέστης μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος;

Το ερώτημα τώρα που προφανώς θα απασχολήσει τους πάντες, είναι, πού θα φτάσει ο υδράργυρος;
Και σας απαντώ ευθέως, κρατώντας βέβαια ένα μικρό ερωτηματικό διότι όπως γνωρίζετε μέχρι το Σάββατο έχουμε μπροστά μας 4-5 μέρες και επομένως ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Αν λοιπόν, διατηρηθούν τα τρέχοντα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προσεγγίσει στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, κατά μέσο όρο, τους 34-35 βαθμούς Κελσίου και πιθανότατα τοπικά ακόμα και λίγο παραπάνω.

Μπορεί να σημειωθούν υψηλότερες από αυτές τις θερμοκρασίες;

Το αν τελικά η θερμοκρασία ανέβει ακόμη παραπάνω και αγγίξει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε πολύ τοπικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας ή αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου είναι κάτι που δεν μπορεί ακόμη να αξιολογηθεί ακόμη λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετά τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων και ενδέχεται να υπάρξουν μικροαλλαγές. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι έρχεται ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Να το απολαύσετε!».