Άστραψε και βρόντηξε η Μπάγερν. Οι βαυαροί διέλυσαν στη Ρώμη τη Λάτσιο και περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους στο Champions League αφού δεν γίνεται λόγος για το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση μετά το εκκωφαντικό 4-1.

Η Μπάγερν «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη Λάτσιο αφού στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 0-3 και η… σεμνή τελετή είχε ήδη τελειώσει! Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Γερμανοί έκαναν το 4-0 και το μόνο που κατάφερε η Λάτσιο ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Μουζάκιο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Ρέινα, ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν έκλεψε, απέφυγε ωραία τον τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Στο 17’ ο Σανέ έπαιξε το 1-2 με τον Λεβαντόφσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο,τι δεν κατάφερε ο Σανέ, το έκανε ο Μουσιάλα στο 23’.

Ο νεαρός άσος ελίχθηκε, σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 36’ η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ρέινα απέκρουσε με τα πόδια. Έξι λεπτά αργότερα η Μπάγερν έκανε το 3-0 με τον Σανέ. Ο Κομάν βγήκε στην κόντρα, έκανε προσποιήσεις, σούταρε, ο Ρέινα απέκρουσε, αλλά ο Σανέ πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Μπάγερν άγγιξε το 4-0, αλλά ο Ρέινα απέκρουσε το σουτ του Κίμιχ.

Η Μπάγερν ξεκίνησε εντυπωσιακά και το δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Φλικ στο 47’ να κάνει το 4-0 με αυτογκόλ του Ατσέρμπι. Ο Σανέ έφυγε στην κόντρα από αριστερά, ταλαιπώρησε τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα και ο Ατσέρμπι στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα η Λάτσιο μείωσε σε 4-1 με τον Κορέα. Ο επιθετικός των γηπεδούχοι έκανε φοβερή ενέργεια, πάτησε περιοχή και με πλασέ από το πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Βαυαρών. Στο 53’ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ η Λάτσιο, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε το πλασέ του Κορέα. Στο 63’ ο Σάβιτς έβγαλε κάθετα στον Ιμόμπιλε, εκείνος σούταρε, αλλά και πάλι ο Νόιερ είπε «όχι».

Στο 80’, στην τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ο Λεβαντόφσκι κατέβασε και γύρισε υπέροχα αλλά ο Ρέινα του είπε «όχι».

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ (54’ Χουντ), Λέιβα (54’ Εσκαλάντε), Μουζάκιο (31’ Λούλιτς), Μάρουσιτς, Ατσέρμπι, Λατσάρι, Λουίς Αλμπέρτο (81’ Κατάλντι), Σάβιτς (81’ Άκπα Άκπρο), Κορέα, Ιμόμπιλε.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ζίλε, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ντέιβις, Αλάμπα, Γκορέτσκα (63’ Μαρτίνεθ), Κομάν (75’ Ερναντές), Μουσιάλα (90’ Τσούπο Μότινγκ), Σανέ (90’ Σαρ), Λεβαντόφσκι