Αν νομίζατε πως οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης ήταν το Νο.1 trend του περασμένου έτους, κάνατε λάθος. Η μόδα του 2023 ήταν και συνεχίζει να είναι το OnlyFans, το οποίο είχε περισσότερες εισπράξεις από όλα τα AI startups της Silicon Valley συνδυαστικά!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία μόλις αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023, μέσα στο οποίο κατέγραψε έσοδα και κέρδη ρεκόρ! Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δημιουργών περιεχόμενου της πλατφόρμας πλέον ανέρχεται σε 4.12 εκατομμύρια, δηλαδή αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά 29%.

Συγχρόνως, οι ακαθάριστες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του OnlyFans αυξήθηκαν κατά 19% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2023. Αυτό σημαίνει πως τα έσοδα εκτοξεύθηκαν από τα 5,55 δισ. δολάρια το 2022 σε 6,63 δισ. δολάρια το 2023. Επομένως, οι δημιουργοί του OnlyFans κέρδισαν συνολικά 5,32 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο πιο πρόσφατο οικονομικό έτος. Τα μαθηματικά αντιστοιχούν σε μέσο όρο σχεδόν 1.300 δολάρια ανά δημιουργό, νούμερο που αντιπροσωπεύει αύξηση 19% σε ετήσια βάση.

Μάθαμε επίσης ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων χρηστών του OnlyFans αυξήθηκε κατά 28% κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023 και ανέρχεται πλέον σε 305 εκατομμύρια.

Για την ιστορία, το OnlyFans έκανε το ντεμπούτο του το 2016 και είναι κυρίως γνωστό για το περιεχόμενο για ενήλικους που φιλοξενεί. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το OnlyFans είναι μια από τις ασφαλέστερες πλατφόρμες τέτοιου τύπου επειδή απαιτεί εκτεταμένη διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητας προτού κάποιος μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό. Οι δημιουργοί παίρνουν το 80% των πληρωμών που πραγματοποιούνται από τους χρήστες της πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμη: