«Είναι γελοίο να πρέπει να πάμε στη δουλειά εκεί που δεν είναι ασφαλές να δουλεύουμε». Με αυτά τα λόγια επέλεξε η Σάρον Στόουν να παρουσιάσει το πρόγραμμα εκστρατείας της ως υποψήφιο μέλος του SAG-AFTRA και να γνωστοποιήσει τον φόβο της να επιστρέψει στα κινηματογραφικά πλατό, αν δεν είναι όλοι οι συνεργάτες της εμβολιασμένοι.

Επιπλέον έκανε λόγο για τους βασικούς κανόνες προστασίας ενάντια στην πανδημία, που έχει απειλήσει την καθημερινότητα όλων μας και που κάθε μέρα μας κάνει να φοβόμαστε για την υγεία μας. Αυτόν τον καθημερινό φόβο δεν θέλει να νιώθει πια η Στόουν, που ζήτησε να εμβολιαστούν όλοι οι συντελεστές της νέας ταινίας της και αυτή της η απαίτηση παραλίγο να της στοιχίσει τη δουλειά της.

Κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της 

Η 63χρονη ηθοποιός ισχυρίζεται στο βίντεο που αφιέρωσε για τη συμμετοχή της ως υποψήφιο μέλος του εθνικού συμβουλίου σκηνοθετών SAG-AFTRA, ότι «απειλείται» με απόλυση, αν συνεχίσει να επιμένει πως όσοι εργάζονται μαζί της θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. «Θα πάω στη δουλειά αν δεν εμβολιαστούν όλοι; Όχι, δεν θα πάω», τόνισε η Σάρον Στόουν στο βίντεο της, το οποίο αναδημοσίευσε το Deadline. «Με απειλούν ότι θα χάσω τη δουλειά μου; Ναι, το κάνουν. Θα χάσω τη δουλειά μου αν δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι στο σόου μου; Ναι θα μπορούσα. Θα «πατήσω πόδι» για όλους μας, έτσι ώστε κάθε σετ στο οποίο θα δουλεύουμε να αποτελείται από άτομα πλήρως εμβολιασμένα; Ναι, θα το κάνω».

Η ηθοποιός τόνισε ότι δεν πρόκειται να δουλέψει μέχρι να εμβολιαστούν όλα τα μέλη των σετ και παρακίνησε και άλλους ηθοποιούς να συμμετέχουν στην κίνηση αυτή και να αρνηθούν να δουλέψουν με ανεμβολίαστους.

Χώροι εργασίας – covid-free

Ακόμη, δήλωσε – συναισθηματικά φορτισμένη – πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εξασφαλίσει ότι οι χώροι εργασίας θα είναι covid-free. Συγγνώμη που αυτές είναι οι συνθήκες εργασίας μας, αλλά αυτό είναι το σωματείο των ηθοποιών που έχουμε σήμερα», επεσήμανε.

Την περασμένη εβδομάδα, η SAG-AFTRA δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι η επιλογή να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον Covid-19 θα επιτρέπεται σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σετ, δίνοντας στους παραγωγούς τη δυνατότητα να εφαρμόσουν υποχρεωτικές πολιτικές εμβολιασμού για το προσωπικό στη Ζώνη Α, όπου δηλαδή εργάζονται ηθοποιοί χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με το Deadline, οι κανόνες για υποχρεωτικό εμβολιασμό, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ στις 24 Ιουνίου, απαιτούν την ανακοίνωση των πολιτικών της παραγωγής το συντομότερο δυνατό, που θα αφορούν όλα τα μέλη των καστ και του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών και της κάλυψης των ρεπό που χρειάζονται μετά το εμβόλιο.