Πολύ καλύτερο πρόσωπο παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους και νίκησε τη Σαρλερουά με 2-0.

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά» στο 47′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο οποίος ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 89′.

Το ματς

O ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, έπρεπε να φτάσει το 18’, προκειμένου να αρχίσει να απειλεί αρχικά με μακρινά σουτ (Ροντρίγκο στο 18’ και Βιεϊρίνια στο 19’).

Η καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 24’: Ο Ουάρντα βρήκε εντός της αντίπαλης περιοχής με πολύ ωραίο γέμισμα τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος είδε τον Κόφι να αποκρούει εντυπωσιακά και τα δύο τελειώματά του. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Εσίτι πήρε το «ριμπάουντ». Ωστόσο, από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42’ ο Ζίβκοβιτς -ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και πάσα του Σβαμπ- έπιασε το διαγώνιο σουτ, βλέποντας τον εξαιρετικό Κόφι να αποκρούει.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Μουργκ εκτέλεσε πολύ ωραία το κόρνερ, για να πεταχτεί στο ύψος της μικρής περιοχής ο Πορτογάλος φορ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστή προβολή και να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του «δικέφαλου του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, στο 62’ με τον Τζόλη και στο 64’ με τον Βρακά. Με τον Ζίβκοβιτς να προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στο σουτ του Ριμπέιρο στο 66’, όσο και σε εκείνο του πρώην χαφ του Ολυμπιακού, Γκιγιόμ Ζιλέ, στο 72’. Εντέλει το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89′ ο Μουργκ με δυνατό σουτ εκτός της περιοχής.

Σαρλερουά (Έντουαρτ Στιλ): Κόφι, Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ, Ανδρέου, Μάρκο, Μοριόκα, Ζιλέ, Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά, Τσατσούα

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Α. Ζίβκοβιτς, Εσίτι, Σβαμπ, Ουάρντα, Καγκάβα, Σβιντέρσκι.

H ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος: Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Νινούα, Βρακάς, Μουργκ, Τζόλης, Ολιβέιρα.

 

Στη Θεσσαλονίκη ο Κούτριτς

Στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Κούτριτς προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές-εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κούρτιτς έρχεται ως δανεικός από την Πάρμα και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Κατά πάσα πιθανότητα θα αναχωρήσει αύριο για την Ολλανδία για να ενσωματωθεί στην αποστολή του ΠΑΟΚ και την προετοιμασία της ομάδας.