Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στη Σαουδική Αραβία λίγες ημέρες αφότου οι αντάρτες είχαν επιτεθεί σε άλλη αποθήκη πετρελαίου.

Αυτή τη φορά, η νέα έκρηξη καταγράφηκε κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco. Οι υπεύθυνοι της Formula 1 δήλωσαν θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση για να αποφασίσουν εάν θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της σεζόν.

ekriks

Πυκνός μαύρος καπνός φάνηκε στον ουρανό κοντά στην πίστα, καθώς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco.

Το περιστατικό που ερευνάται σημειώθηκε μόλις 12 μίλια μακριά από την πίστα του GP.. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, οι πτήσεις από την Τζέντα τροποποιούνται . Σύμφωνα με το δίκτυο World News IL, η έκρηξη καταγράφηκε λόγω επίθεσης από τις ομάδες των ανταρτών.

Σε tweet αναφέρονταν ειδικότερα τα εξής: «Λίγα λεπτά νωρότερα, οι Χούθι επιτέθηκαν στην Τζέντα και την Aramco, στη δυτική Σαουδική Αραβία. Ακούστηκε τεράστια έκρηξη ενώ ξέσπασε φωτιά».

saudi1

Υεμενίτικη οργάνωση Χούθι

Η υεμενίτικη οργάνωση Χούθι ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και ο υπό την ηγεσία του Ριάντ στρατιωτικός συνασπισμός που πολεμά την οργάνωση στην Υεμένη, ανακοίνωσε ότι επλήγη ο σταθμός διανομής πετρελαιοειδών του πετρελαϊκού γίγαντα Aramco στη Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργότερα, σύμφωνα με τον συνασπισμό.

Ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ήταν ορατό πάνω από την πόλη της Ερυθράς Θάλασσας όπου διεξάγεται το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Aramco ή το υπουργείο Ενέργειας σε προσπάθειας επικοινωνίας του Reuters.

Οι Χούθι- σύμμαχοι του Ιράν που μάχονται τα τελευταία επτά χρόνια τον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμό, εκτόξευσε πυραύλους σε εγκαταστάσεις της Aramco στη Τζέντα και drones στα διυλιστήρια Ρας Τανούρα και Ραντίχ, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού. Συμπλήρωσε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης «ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις» στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από τους Χούθι αναχαιτίστηκε από δυνάμεις του συνασπισμού.