Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του και η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν μέσω μιας live πλατφόρμας που βρίσκεται κάθε στιγμή.

Συγκεκριμένα, η Google σε συνεργασία με τη NORAD (North American Aerospace Defense Command) δημιουργούν, για μία ακόμη χρονιά, ένα live χάρτη για το ταξίδι του Άγιου Βασίλη που ξεκινά και ολοκληρώνεται σήμερα, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη - Πώς θα το παρακολουθήσετε

Η πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει λέγεται “Santa Tracker” και εκτός από τον χάρτη που δείχνει το ταξίδι του “πατέρα” των Χριστουγέννων περιλαμβάνει και πολλά παιχνίδια και κουίζ γνώσεων.

Σύμφωνα με τη Google, ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 12:00 το μεσημέρι και έχει διασχίσει ήδη αρκετές χώρες. Στο Santa Tracker εμφανίζεται ένας χάρτης που δείχνει τη διαδρομή που ακολουθεί με το έλκηθρό του, ενώ αναγράφεται και σε πόση ώρα θα φτάσει στη χώρα του χρήστη.

θα καταναλώσει συνολικά 71.764.000.000 θερμίδες

Ομολογουμένως τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά και η αποστολή δύσκολη, πάντως στον Άγιο Βασίλη δεν θα λείψει η ενέργεια· μάλιστα εκτιμάται ότι θα καταναλώσει συνολικά 71.764.000.000 θερμίδες από όλων των ειδών τα γλυκίσματα, το ζεστό κρασί ή τη μπύρα, που θα τον περιμένουν σε κάθε σπίτι δίπλα σε χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια και γιρλάντες.

Το μεγάλο ταξίδι ξεκινά πάντα από τον Νότιο Ειρηνικό, με πρώτο σταθμό τη Δημοκρατία του Κιριμπάτι. Στη συνέχει ταξιδεύει δυτικά, παραδίδοντας δώρα σε όσους βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, και ακολουθεί η Ιαπωνία.

Μετά έρχεται η σειρά της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης, και ακολουθούν ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και η Νότια Αμερική.

Κάθε χρόνο, ο δικτυακός τόπος NORAD Tracks Santa δέχεται σχεδόν εννέα εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη σε όλο τον κόσμο που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον Άγιο Βασίλη στο ταξίδι του.

Η γιορτινή ιστοσελίδα είναι γεμάτη με παιχνίδια, βίντεο, μουσική και ιστορίες, όλα διαθέσιμα σε διάφορες γλώσσες.

Ταυτόχρονα με τον «ιχνηλάτη του Άγιου Βασίλη» που θα μεταδίδει ζωντανά το ταξίδι του, θα υπάρχουν 1.500 εθελοντές που θα απαντούν σε email, αλλά και σε περισσότερες περισσότερες από 140.000 κλήσεις που εκτιμάται ότι θα λάβουν σχετικά με το πού ακριβώς βρίσκεται.