Επαγγελματίες Άγιοι Βασίληδες απ’ όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στο Charles W. Howard Santa Claus School στην πόλη Μίντλαντ του Μίσιγκαν για να μάθουν όλα τα μυστικά του Άγιου Βασίλη πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

IMG_7833.JPG

Αναφέρεται ως το “Χάρβαρντ του Άγιου Βασίλη” και λειτουργεί από το 1937, καθιστώντας το ως το παλαιότερο σχολείο του Άγιου Βασίλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδρύθηκε από τον Τσαρλς Χάουαρντ, έναν αγρότη στο Άλμπιον της Νέας Υόρκης, ο οποίος δεν άντεχε να βλέπει άλλους Άγιους Βασίληδες με ξεφτισμένα κοστούμια, φτηνά γένια και τρομακτικά ανεπαρκείς γνώσεις για τους ταράνδους.

Κατά την διάρκεια των τριήμερων μαθημάτων περίπου 300 νέοι και παλιοί Άγιοι Βασίληδες, μαθαίνουν πώς να ακούγονται σαν τον Άγιο Βασίλη, να χρησιμοποιούν την αμερικανική νοηματική γλώσσα για να επικοινωνούν φράσεις που σχετίζονται με τον Άγιο Βασίλη και να απαντούν σε ερωτήσεις παιδιών.

Εκτός από τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τη συμπεριφορά που προκαλεί τη μαγεία των Χριστουγέννων, τώρα αναπτύσσει και μια διαδικτυακή εφαρμογή. Έτσι τα παιδιά μπορούν να μιλούν με τον Άγιο Βασίλη κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, καθώς η πανδημία του Covid-19 σημαίνει ότι οι προσωπικές εμπειρίες του Santa Grotto θα πρέπει να ακυρωθούν.

Santa Grotto ονομάζεται κάθε σημείο σε κάποιο πολυκατάστημα ή σε εξωτερικό χώρο το οποίο μοιάζει με σκηνικό καλύβας του Άγιου Βασίλη, όπου τα παιδιά εισέρχονται για να φωτογραφηθούν και να συνομιλήσουν με τον αγαπημένο τους Άγιο. Φυσικά φεύγοντας παίρνουν μαζί τους κι ένα συμβολικό δωράκι για το καλό των ημερών.

Santa School: Πώς να γίνεις ένας πετυχημένος Άι Βασίλης

Βέβαια, στο Howard’s Santa School που λειτουργεί σήμερα από το Μίσιγκαν, συνεχίζουν να εκπαιδεύονται υποψήφιοι Αγιο-Βασίληδες, ένα εποχιακό επάγγελμα που κάποτε βρισκόταν όχι μόνο σε πρωτόγνωρη ακμή στην Αμερική, αλλά κοινό και επαγγελματίες φαίνονταν να το παίρνουν και πολύ στα σοβαρά.

Το 1961, ο φωτογράφος του LIFE, Alfred Eisenstaedt, επισκέφτηκε την σχολή για ένα φωτογραφικό εορταστικό αφιέρωμα, και απαθανάτισε τους υποψηφίους να μαθαίνουν να… γελούν, να στήνονται, και να μεταμφιέζονται σωστά μέχρι να λάβουν το επίσημο πιστοποιητικό του κατάλληλα εκπαιδευμένου Άι Βασίλη.

Το πιστοποιητικό που θα τους άνοιγε τις πόρτες των μεγαλύτερων πολυκαταστημάτων της χώρας και θα τους καθιστούσε πρωταγωνιστές για τριάντα περίπου μέρες κόστιζε 75 δολάρια και περιελάμβανε υποχρεωτική εκπαίδευση πέντε ημερών.