Δύσκολη νύχτα είχε η Σάμος καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουρλιώτες και πέρασε από το Κοκκάρι, γύρω στις 11 χθες το βράδυ έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου.

Γύρω στις 23:00 χθες βράδυ η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τους Βουρλιώτες και πέρασε από το Κοκκάρι έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου. Η φωτιά εκείνη τη στιγμή ήταν ανεξέλεγκτη, ενώ ζητήθηκε από τον δήμαρχο Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Φωτιά Σάμος: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα, ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην πυρόσβεση. Οι επίγειες δυνάμεις των πυροσβεστών με τα πεζοπόρα τμήματα και τα οχήματα δίνουν από χθες πραγματική «μάχη» με τις φλόγες, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες των κλιμακίων του νησιού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Η ολονύχτια μάχη απέτρεψε, προς το παρόν, την επέκταση της πυρκαγιάς ενώ αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες με τις συχνές αναζωπυρώσεις αποτελούν απειλή.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε τρεις εστίες στην περιοχή Τρίστρατο όπου δίνεται η μάχη των πυροσβεστών, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα για να την θέσουν σε πλήρη έλεγχο.

Φωτιά Σάμος: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες

Αργά χθες το βράδυ έφτασαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν εντολή για προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος.

Σάμος: Δραματική η κατάσταση με την φωτιά - Εστάλη μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112

Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά κατοίκων των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.