Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, 21 Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • Στις 08:00 το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας.
  • Στις 10:00, θα τελεστή πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
  • Στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • Στις 17:09, με τη δύση του ήλιου, θα γίνει η υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) δημοσίευσε βίντεο αφιερωμένο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όπου αναφέρεται:

«Εορτή της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα μας, των ακατάβλητων προμάχων της πατρίδας μας, που εγγυώνται ημέρα και νύχτα την ασφάλεια και ευημερία του τόπου μας. Την 21η Νοεμβρίου εορτάζουν οι προασπιστές των ιδεωδών και αξιών του έθνους μας. Εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και μαζί τους όλη η Ελλάδα».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον ισχυρό και αποφασιστικό αποτρεπτικό παράγοντα που φρουρεί αποτελεσματικά τα ελληνικά και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά σύνορα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθιστώντας την χώρα μας μια όαση ασφαλείας και σταθερότητας μέσα στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος στο μήνυμά του για τη σημερινή γιορτή.

«Το μέλλον προδιαγράφεται ελπιδοφόρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο λόγω της ένταξης νέου προσωπικού στις τάξεις μας, όσο και λόγω της επικείμενης απόκτησης νέων, υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και μέσων που στα ικανά χέρια σας θα κάνουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με ακόμα πειστικότερο τρόπο, και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας», συμπλήρωσε.

 


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δήλωση της κα Σακελλαροπούλου

«Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία. Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε. Χρόνια πολλά!».