«Έκανα αυτό που έπρεπε, ακόμη κι εάν ήταν αργά», δήλωσε σε συνέντευξη της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η Σόφια Μπεκατώρου, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας λίγο καιρό αργότερα από την συγκλονιστική αποκάλυψη της.

Η δημιουργία του ελληνικού «#MeToo» οφείλεται στην Σ. Μπεκατώρου που βρήκε την δύναμη να μιλήσει δημοσίως. Έγινε το σύμβολο του κινήματος «#MeToo» και τερμάτισε τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι ο αθλητισμός είναι προέκταση της κοινωνίας. Και στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πιο περίπλοκες για τις γυναίκες. Αυτό το άτομο θα μπορούσε να επιτεθεί και σε άλλα παιδιά», ανέφερε η Σ. Μπεκατώρου.

«Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα το «#MeToo». Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Οταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων», επισήμανε.

«Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο», πρόσθεσε.

«Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές», ανέφερε.

«Θα προσπαθώ να βοηθήσω όπου είναι απαραίτητο. Έτσι ώστε και άλλες γυναίκες να μπορούν να έχουν όνειρα», κατέληξε.

Σχετική είδηση: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ – ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.