Η διαμονή ξεκινάει από τα 30.000 ευρώ τη βραδιά

Το Μαρακές έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς χάρη στην εξαιρετική αρχιτεκτονική του και την πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα του. Στα δεκάδες αξιοθέατά του συγκαταλέγεται και το «Royal Mansour Marrakech», ένα εντυπωσιακό παλάτι που μεταμορφώθηκε σε ένα από τα ωραιότερα πεντάστερα ξενοδοχεία του κόσμου. Και επειδή η τιμή για τη διαμονή σε κάποια από τις king size σουίτες ή τις αυτόνομες βίλες του ξεκινάει από τα 30.000 ευρώ τη βραδιά, το «Royal Mansour Marrakech» είναι και ένα από τα ακριβότερα του κόσμου με την τιμή να ανεβαίνει ακόμα πιο υψηλά σύμφωνα με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Βασιλική διαμονή

Τα περιοδικά της Conde Nast το συμπεριλαμβάνουν στα «διεθνή βασιλικά καταλύματα», καθώς η εμπειρία διαμονής που προσφέρει προσομοιάζει με τον τρόπο ζωής της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το βασιλικό ανάκτορο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο. Η διακόσμηση παραπέμπει στις «Χίλιες και μία νύχτες», με τα εκλεκτά μάρμαρα και τα περίτεχνα αραμπέσκ να πλαισιώνουν τα επιβλητικά κρεβάτια με ουρανό και τα σπάνια έπιπλα αντίκες που αγοράστηκαν από παλάτια της Μέσης Ανατολής. Κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων και να τους μυεί στην τέχνη της μαροκινής ζωής.

Το παλάτι του Μαρόκου βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το πολυτελές «Royal Mansour Marrakech», του οποίου η διακόσμηση παραπέμπει στις «Χίλιες και μία νύχτες»: τα εκλεκτά μάρμαρα, τα περίτεχνα αραμπέσκ που πλαισιώνουν τα κρεβάτια με ουρανό και οι σπάνιες αντίκες του προσφέρουν βασιλικές και αξέχαστες εμπειρίες διαμονής

Είναι εμφανής η προσοχή που έχει δοθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια ακόμα και τα amenities που προσφέρονται στα δωμάτια είναι γνωστής γαλλικής εταιρείας καλλυντικών. Οι βίλες ασφαλώς είναι ακριβότερες από τις ευρύχωρες σουίτες, καθώς παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός πολυτελούς διαμερίσματος και είναι εξοπλισμένες με τζακούζι, ιδιωτική πισίνα και πριβέ κήπο. Οι απαιτητικοί πελάτες που δεν φείδονται χρημάτων έχουν στη διάθεσή τους μπάτλερ πρόθυμους να τους εξυπηρετήσουν 24 ώρες το 24ωρο και να κάνουν πραγματικότητα και την πιο ιδιόρρυθμη επιθυμία τους, όπως να τους εξασφαλίσουν έναν Άραβα κομμωτή για να τους τριμάρει το μουστάκι ή το μούσι τα μεσάνυχτα ή να συνοδεύσουν κάποιες κυρίες στους οίκους μόδας και τα παζάρια.

Εκλεκτές αραβικές γεύσεις

Σε ανάλογα υψηλά επίπεδα κινείται και ο γευστικός τομέας, με εμφανείς τις επιρροές από την αραβική κουζίνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει τρία εξαιρετικά εστιατόρια, που πλαισιώνουν το γαλάζιο αίθριο και τους πανέμορφους κήπους. Οι καλόγουστες και άνετες βεράντες τους μετατρέπονται στο ιδανικό σκηνικό για υπέροχα γευστικά ταξίδια, με ξεναγούς τον σεφ Γιανίκ Αλένο στα εστιατόρια «La Grande Table Marocaine» και «Le Jardin» και τον σεφ Μασιμιλιάνο Αλάχμο στο εστιατόριο «Sesamo».

Οι εξαίσιες γκουρμέ γεύσεις σερβίρονται σε περιβάλλον υψηλής πολυτέλειας από ένα ευγενέστατο και διακριτικό προσωπικό που ξέρει πώς να περιποιηθεί τους εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι φυσικά είναι ντυμένοι όπως αρμόζει στην περίσταση, οι κυρίες με μεταξωτές τουαλέτες διάσημων οίκων και οι κύριοι με κοστούμια sur mesure ή με tuxedo.