Αντιμέτωπη με μια νέα ποινική δίωξη βρίσκεται πλέον η 33χρoνη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αντιμέτωπη με μια ακόμη κακουργηματική κατηγορία βρίσκεται η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, έπειτα από συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Γιατί ασκήθηκε νέα δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές και οδήγησαν στην άσκηση νέας δίωξης, η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγους μήνες πριν χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί στο νοσοκομείο Παίδων είχε αποπειραθεί και πάλι να το δολοφονήσει μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα.

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών, προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Να σημειωθεί ότι η νέα κατηγορία στη Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται ενώ αναμένεται η απόφαση των εισαγγελέων Αντ. Ελευθεριάνου και Απ. Ανδρέου για το αν θα προχωρήσουν ή όχι σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, την οποία η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη μέσα στο νοσοκομείο, σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών, που στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του παιδιού.

Η Ρούλα Πισπαιρίγκου αναμένεται το πρωί της Τετάρτης (20/7) να οδηγηθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να λάβει γνώση του νέου κατηγορητηρίου. Έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για την εξέλιξη της υπόθεσης, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Σύμφωνα με τη νέα δίωξη που ασκήθηκε στην 33χρονη, η ίδια λίγους μήνες πριν χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα αφαιρώντας της τη ζωή, όπως κατηγορείται, είχε προσπαθήσει και πάλι να δολοφονήσει τη κόρη της μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Τουλάχιστον αυτό κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών, από τις οποίες προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Βάσει των στοιχείων αυτών, η εισαγγελία αποδίδει σύμφωνα με πληροφορίες την καρδιακή ανακοπή, που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη στο Καραμανδάνειο σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της. Ωστόσο, κατάφερε, να παραμείνει στη ζωή χάρη στην άμεση παρέμβαση των γιατρών, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.