Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ζήτησε από την κυβέρνηση της Σλοβακίας να επιστρέψει την παρτίδα των εμβολίων Sputnik-V επειδή παραβίασε πολλαπλώς τους όρους του συμβολαίου. Τα εμβόλια αυτά θα διατεθούν σε άλλες χώρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου στο Twitter.

Το RDIF προέβη στην απαίτηση αυτή μετά τις αμφιβολίες που πρόβαλλε ο Εθνικός οργανισμός Φαρμάκων της Σλοβακίας σχετικά με το αν ανταποκρίνεται το εμβόλιο στις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The Lancet. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), αναφέρεται στην ανακοίνωση του, ζήτησε από την κυβέρνηση της Σλοβακίας να στείλει το εμβόλιο για πιστοποίηση στο εργαστήριο της ΕΕ για να το εξεταστεί και στις 6 Απριλίου έστειλε επιστολή με την παράκληση να επιστραφεί το εμβόλιο λόγω των πολυάριθμων παραβιάσεων των όρων των συμβολαίων ώστε να χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες.

Νωρίτερα η γραμματέας του Κρατικού Ινστιτούτου ελέγχου φαρμάκων (Εθνικός οργανισμός φαρμάκων της Σλοβακίας) Μαγκνταλένα Γιουρκεμίκοβα είχε δηλώσει ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V, η πρώτη παρτίδα του οποίου έφθασε στην Σλόβακία την 1η Μαρτίου, δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα, τα οποία είχαν δημοσιευθεί στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet αλλά και στα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.