Το Κρεμλίνο, μετά από ένα 24ωρο που τηρούσε σιγή ιχθύος για τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και στενοί συνεργάτες του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε ότι το Κρεμλίνο έδωσε εντολή για να σκοτωθεί ο επικεφαλής της Wagner. Παράλληλα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οριστικά τον θάνατό του, επικαλούμενος την ανάγκη ανάγκη αναμονής των αποτελεσμάτων εξετάσεων και της έρευνας.

«Τώρα γίνονται πολλές εικασίες γύρω από την συντριβή του αεροπλάνου αυτού και τους τραγικούς θανάτους των επιβατών του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένου του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Βεβαίως στη Δύση όλες αυτές οι εικασίες παρουσιάζονται από μια πολύ καλά γνωστή γωνία», δήλωσε με αιχμές.

Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Όλα αυτά είναι απολύτως ψέματα»

Ερωτηθείς για τους υπαινιγμούς δυτικών ηγετών για τη δολοφονία Πριγκόζιν με εντολή του Κρεμλίνου, ο Πεσκόφ τόνισε: «Όλα αυτά είναι απολύτως ψέματα και εδώ, όταν καλύπτουμε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να στηριζόμαστε στα γεγονότα. Ακόμη δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. Αυτά πρέπει να διαπιστωθούν κατά τη διάρκεια των ερευνητικών ενεργειών».

Παράλληλα, ζήτησε αναμονή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων και το πόρισμα της έρευνας, ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είχε συναντήσει πρόσφατα τον επικεφαλής της Wagner.

Στην ερώτηση αν το Κρεμλίνο έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο του Πριγκόζιν, ο Πεσκόφ σημείωσε: «Αν ακούσατε προσεκτικά την δήλωση του Ρώσου προέδρου, είπε ότι όλα τα απαραίτητα τεστ, συμπεριλαμβανομένων γενετικών τεστ, θα γίνουν τώρα. Τα επίσημα αποτελέσματα -μόλις είναι έτοιμα να δημοσιευτούν, θα δημοσιευτούν«.

Άγνωστο αν ο Πούτιν θα παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν

Επίσης, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι είναι αδύνατο να πει αν ο Πούτιν θα παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει «πολύ γεμάτο πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στην Wagner Group, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η ομάδα δεν είχε νομική υπόσταση. Όπως είπε, είχε μια «μεγάλη συνεισφορά» στην ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και εξήρε τον «ηρωισμό» των πολεμιστών της.

Διαβάστε ακόμη: