Ο Βλαντιμίρ Εγκόροφ, ηλικίας 46 ετών πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία», βρήκε ακαριαίο θάνατο, πέφτοντας από το παράθυρο του τρίτου ορόφου στο σπίτι του, στην πόλη Τομπόλσκ της δυτικής Σιβηρίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Metro», η σορός του εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο Εγκόροφ ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» και εξέχων πολιτικός στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Τομπόλσκ.

Η σορός του βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του, σύμφωνα με έγκυρη πηγή που υποστηρίζει ότι ο θάνατός του «δεν παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια».

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα πιθανότερα σενάρια που οδήγησαν στην πτώση του Εγκόροφ ήταν η καρδιακή προσβολή.

Ύστερα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι πρόωροι θάνατοι δεκάδων Ρώσων φίλων και έμπιστων συνεργατών του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που θεωρούνταν εξέχουσες προσωπικότητες, άρχισε να προβληματίζει έντονα τα διεθνή ΜΜΕ που διερωτώνται εάν υπάρχει κάποια σχέση της στάσης τους σε ότι αφορά την εμπλοκή του Πούτιν στον ρωσικό πόλεμο.

Για τον θάνατο του Εγκόροφ, η εφημερίδα «Metro» γράφει ότι παραμένουν ασαφή τα αίτια της πτώσης του από το παράθυρο του σπιτιού του.

Ο Εγκόροφ, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε ασχοληθεί ενεργά με τον επιχειρηματικό κλάδο. Διετέλεσε δήμαρχος της πόλης Τομπόλσκ έως το 2016 όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο τελικά δεν καταδικάστηκε. Επέστρεψε στην πολιτική και πριν από τον θάνατό του, θεωρείτο ο πλουσιότερος τοπικός βουλευτής στο Τομπόλσκ. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο θάνατός του είναι ο τελευταίος στον στενό κύκλο του Κρεμλίνου που αντιμετωπίζεται από τις ρωσικές αρχές και τα διεθνή ΜΜΕ ως ύποπτος.

Διαβάστε ακόμη: