Πυρκαγιά ξέσπασε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη ρωσική νότια περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Την ανακοίνωση έκανε την Κυριακή ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής. Δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για ζημιές ή θύματα, ανέφερε ο κυβερνήτης σε ανάρτησή του στο Telegram.

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη ρωσική νότια περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής.

Ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι ένας κάτοικος υπέστη ελαφρά τραύματα και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Δεν υπήρξαν άμεσα σχόλια από το υπουργείο Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία τον περασμένο μήνα κατηγόρησε την Ουκρανία για μια επίθεση με ελικόπτερο σε μια αποθήκη καυσίμων στο Μπέλγκοροντ, για την οποία το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη, καθώς και για βομβαρδισμό χωριών και εκτόξευση πυραύλων σε μια αποθήκη πυρομαχικών.

Άλλες ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν επίσης αναφέρει βομβαρδισμούς από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στρατιωτικά στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποτελεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».