Ο Ναύαρχος Σεργκέι Αβακιάντς δεν είναι, πλέον, Διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο εκπρόσωπο του Προέδρου της Ρωσίας στην ομοσπονδιακή περιφέρεια της Άπω Ανατολής, Γιούρι Τρούτνεφ. Ο Αβακιάντς διορίσθηκε επικεφαλής του επιτελείου που διευθύνει τα κέντρα στρατιωτικής και αθλητικής προετοιμασίας και πατριωτικής διαπαιδαγώγησης.

Τη 14η Απριλίου, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στον Στόλο του Ειρηνικού. Όλα τα τμήματα τέθηκαν σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει σχολιάσει, προς το παρόν, την εξέλιξη. Ο Σεργκέι Αβακιάντς τέθηκε επικεφαλής του Στόλου του Ειρηνικού, το 2012. Προηγουμένως, υπηρετούσε στο επιτελείο του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας και εν συνεχεία, διετέλεσε πρώτος αναπληρωτής Διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού.

Τμήματα του Στόλου του Ειρηνικού συμμετέχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Το περασμένο φθινόπωρο, στρατιώτες που υπηρετούσαν στην 155 μεραρχία του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας απευθύνθηκαν στον Κυβερνήτη της περιοχής Πριμόριε, Όλεγκ Κοζεμιάκο, ζητώντας να πραγματοποιήσει ανεξάρτητο έλεγχο, αναφορικά με τις ενέργειες των αξιωματικών που ευθύνονται για επιθέσεις άνευ προετοιμασίας και τις μεγάλες απώλειες μεταξύ των στρατιωτών.

Η ταξιαρχία των Πεζοναυτών μέσα σε τέσσερις ημέρες μαχών, έχασε 300 άτομα, σύμφωνα με τοποθετήσεις στρατιωτικών. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι απώλειες της 155ης ταξιαρχίας δεν υπερβαίνουν το 1% της μάχιμης δύναμης. Αργότερα και άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ανέφεραν ότι υπήρξαν μεγάλες απώλειες της 155ης ταξιαρχίας του Στόλου του Ειρηνικού, στην περιοχή του Ουγκλεντάρ.

Διαβάστε ακόμη: