Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους επιβάτες του αεροσκάφους An-28, που χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Τομσκ της Σιβηρίας, καθώς εντοπίστηκε με όλους τους επιβάτες του ζωντανούς.

Η κύρια αιτία που ανάγκασε το πλήρωμα του αεροπλάνου σε ανώμαλη προσγείωση, ήταν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας του, ενώ αυτό προσπαθούσε να πάρει ύψος, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, την ώρα που το αεροσκάφος έπαιρνε ύψος σταμάτησε ο κινητήρας του. Το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αναζητήσει κάποιο σημείο για να προσγειωθεί το αεροσκάφος», ανέφερε η πηγή.

Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του σήμερα (16/7) από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό το Τομσκ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, και λίγο αργότερα εντοπίσθηκε το σημείο που πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.
Οι επιβαίνοντες τραυματίσθηκαν ελαφρά και υπέστησαν ψυχολογικό σοκ, ενώ ο πιλότος έσπασε το πόδι του. Όλοι τους μεταφέρονται με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της πόλης Τομσκ.