Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετέβη στην –κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις– Περιφέρεια της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ενόσω το Κίεβο υποστηρίζει ότι ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του, για μία μεγάλη αντεπίθεση.

«Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεώρησε την προωθημένη θέση της διοίκησης ενός από τους σχηματισμούς του Ανατολικού στρατεύματος στην Περιφέρεια της Ζαπορίζια», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην οποία δεν αποσαφηνίζονται η ημερομηνία και η ακριβής τοποθεσία της επίσκεψης, ωστόσο, μεταδόθηκε βίντεο, όπου εμφανίζεται ο Σοϊγκού, με στρατιωτική ενδυμασία, σε ελικόπτερο που πετούσε σε χαμηλό ύψος.

Στο βίντεο, ο Σοϊγκού φαίνεται να δίδει μετάλλια σε Ρώσους στρατιώτες, ευχαριστώντας εκείνους για τις «υπηρεσίες τους, στη χώρα». Ακόμη, «εξέφρασε ικανοποίηση σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, για τη μεγάλη αποτελεσματικότητα στον εντοπισμό και την καταστροφή στρατιωτικού υλικού και (στρατευμάτων) του Κιέβου», τονίσθηκε.

Η επίσκεψη γνωστοποιήθηκε, ενώ συνεχίζονται σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία και καθώς η Μόσχα πραγματοποιεί –τις τελευταίες μέρες– πλήγματα από μεγάλη απόσταση, με στόχο αρκετές ουκρανικές περιοχές, μεταξύ των οποίων εκείνη του Κιέβου. Στις αρχές Μαρτίου, ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε πραγματοποιήσει ξανά επίσκεψη, στη Ζαπορίζια.

Διαβάστε ακόμη: