search

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μαίνεται πυρκαγιά σε σταθμό φυσικού αερίου

Υψηλό επίπεδο συναγερμού στην περιοχή

Ρωσία μαίνεται πυρκαγιά σε σταθμό φυσικού αερίου

Φωτιά σημειώθηκε μετά από έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου κοντά στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, στον λιμένα με όνομα Ουστ-Λούγκα στην θάλασσα της Βαλτικής.

Η εν λόγω εγκατάσταση απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα προς τα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης προς την πλευρά των Εσθονικών συνόρων και έχει ως διαχειριστή της, την Novatek μια από τις εταιρίες κολοσσό στη Ρωσία, η οποία παράγει φυσικό αέριο.

Ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο μέσω δηλώσεων στην εφαρμογή Telegram, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν τραυματίες από την πυρκαγιά λόγω της έγκαιρης απομάκρυνσης του προσωπικού.

Μαζί με την ανάρτηση του πρόσθεσε και ένα βίντεο που εμφάνιζε την τεταμένη κατάσταση της μεγάλης φωτιάς, προσθέτοντας πως η περιοχή Κινγκισέψκι, στην οποία βρίσκεται ο λιμένας έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού επιπέδου συναγερμού.

Το αρμόδιο υπουργείο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και η πυροσβεστική επιχειρούν για να καταφέρουν να σβήσουν την φωτιά με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων να μην αναφέρουν τα αίτια που την προκάλεσαν.

Κάτοικοι που διαμένουν στις γύρω περιοχή δήλωσαν πως άκουσαν τον ήχο από drone πριν ξεκινήσουν οι εκρήξεις. Η Ρωσία και η Ουκρανία άλλωστε επιτίθενται συχνά στις εκατέρωθεν υποδομές τους με στόχο να πλήξουν το ηθικό της κάθε πλευράς.

Διαβάστε ακόμη: