Δεκαπέντε άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους σήμερα (21/08), ύστερα από σύγκρουση ενός μικρού λεωφορείου και δύο φορτηγών στο Ουλιάνοφσκ (στην περιοχή του Βόλγα).

Ένα φορτηγό βγήκε από τη λωρίδα του, όταν συγκρούστηκε με ένα μινιμπάς που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, κοντά στο χωριό Νικολάγιεφκα. Την ώρα του ατυχήματος, το μικρό λεωφορείο χτυπήθηκε και στο πίσω μέρος από άλλο φορτηγό, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Ο οδηγός ενός φορτηγού οδήγησε το όχημα στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία», ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών του Ουλιάνοφσκ, σε επίσημη ανακοίνωση.

Στο τροχαίο σκοτώθηκαν δεκαπέντε άνθρωποι, όλοι τους πολίτες του Καζακστάν, βάσει πληροφοριών των υπηρεσιών διάσωσης, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο RIA–Novosti.

Ρωσία: Δεκαέξι νεκροί έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ενός μινιμπάς και δύο φορτηγών

«Άλλοι τρεις άνθρωποι –δύο άνδρες και μία γυναίκα– νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση», έγραψε ο Κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξέι Ρούσκιχ.

Οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αποτελούν συχνό φαινόμενο (και) στη Ρωσία, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα με λεωφορείο.

Τον Ιανουάριο, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε τροχαίο με λεωφορείο στην περιοχή Ριαζάν, περίπου 270 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Τον Δεκέμβριο του 2019, λεωφορείο με σχεδόν σαράντα επιβάτες έπεσε σε παγωμένο ποτάμι στην περιοχή Ζαμπαϊκάλσκ της Σιβηρίας, με αποτέλεσμα δεκαεννέα άνθρωποι να σκοτωθούν και 21 να τραυματισθούν.