Το Reuters με δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη Μόσχα, αφού απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη μετά από σύντομη στάση εκεί, χθες.

Το ειδησειογραφικό πρακτορείο, που επικαλείται τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FLIGHTRADAR24, ανέφερε ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει τον αριθμό ουράς LX-RAY, έφτασε στην Ρωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Το FLIGHTRADAR24 αποτύπωσε την τροχιά του ταξιδιού του Αμπράμοβιτς καθώς η πτήση του για την Μόσχα διήρκησε περίπου 4:30 ώρες αφού λόγω των κυρώσεων που έχει υποστεί από τις Ευρωπαϊκές χώρες ως Ρώσος ολιγάρχης δεν μπορεί να ταξιδέψει στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

abramovic-5648

Σύμφωνα με την ίδια πλατφόρμα, ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα , από τις 12 Μαρτίου ταξιδεύει διαδοχικά σε Μόσχα, Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανέφερε το Reuters χθες, ο Αμπράμοβιτς εθεάθη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, λίγο πριν ένα τζετ που συνδέεται με τον ίδιο απογειωθεί για την Κωνσταντινούπολη. Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, καθόταν στο VIP lounge του αεροδρομίου με μια μάσκα τραβηγμένη στο πηγούνι του.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, ήταν μεταξύ των επτά Ρώσων δισεκατομμυριούχων που προστέθηκαν στον βρετανικό κατάλογο κυρώσεων την Πέμπτη στο πλαίσιο των προσπαθειών απομόνωσης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς πάντως, αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.