Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει σε τελικό του Europa League μετά από τέσσερα χρόνια, με στόχο να κάνει στο Γκντάνσκ κόντρα στη Βιγιαρεάλ στις 26 του Μαϊου, ότι έκανε το 2017 στη Στοκχόλμη απέναντι στον Άγιαξ, όταν κατέκτησε την κούπα, επικρατώντας με 2-0 του Αίαντα.

Η ομάδα του Σόλσκιερ έχασε στη Ρώμη με 3-2 ωστόσο η ευρεία νίκη της με 6-2 στο πρώτο παιχνίδι της επέτρεψε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο «killer» Έντισον Καβάνι, να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτά τα ημιτελικά, καθώς είχε συνολικά τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε αυτά τα δύο παιχνίδια κόντρα στους «τζιαλορόσι».

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με τη Ρόμα να είναι απειλητική, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν το προβάδισμα με τον χαρισματικό σκόρερ Έντισον Καβάνι στο 39’. Ο Ουρουγουανός εκμεταλλεύτηκε την πανέμορφη μπαλιά του Φρεντ και με ένα άψογο τελείωμα νίκησε τον Μιράντε και έγραψε το 1-0.

Η Ρόμα έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε τρία λεπτά (57’-60’) γύρισε το ματς και με τέρματα των Τζέκο και Κριστάντε έκανε το 2-1 και πήρε κεφάλι στο σκορ.

Τα «φτερά» των γηπεδούχων ωστόσο κόπηκαν οχτώ λεπτά αργότερα όταν ο Έντισον Καβάνι σκόραρε το τέταρτό του γκολ στη… σειρά και κλείδωσε οριστικά την πρόκριση της Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό.

Ο Ζαλέφσκι διαμόρφωσε απλώς το τελικό 3-2 για τη Ρόμα η οποία έπεσε με ψηλά το κεφάλι και επικράτησε δίκαια στο «Ολίμπικο»…

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Κάρσντορπ, Σμόλινγκ (30′ Νταρμπό), Ιμπάνιεθ, Μπρούνο Πέρες (69′ Σαντόν), Κριστάντε, Μαντσίνι, Πέδρο (76′ Ζαλέφσκι), Μχιταριάν, Πελεγκρίνι, Ντζέκο (76′ Μαγιοράλ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝAΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (45′ Μπράντον Γουίλιαμς), Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Σο (45′ Άλεξ Τέλες), Φαν ντε Μπέικ, Φρεντ, Πογκμπά (64′ Μάτιτς), Μπρούνο Φερνάντες (84′ Μάτα), Γκρίνγουντ, Καβάνι (73′ Ράσφορντ)                                                       

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.