Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, από Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονται για το περιστατικό με τον 20χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών την Παρασκευή στο Πέραμα.

Τα επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στη θέση Ρουπάκι με Ρομά να έχουν συγκεντρωθεί βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, ενώ πετούν και πέτρες προς την Αστυνομία. Οι Αρχές έχουν φτάσει στο σημείο και η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσχέρεια στο συγκεκριμένο ύψος.

Η αστυνομία, για να διευκολύνει τους οδηγούς, στο ρευμα προς Κόρινθο εκτρέπει τα οχήματα στον Σ.Ε.Α Ασπροπύργου.

Καταδίωξη στο Πέραμα – Έκρυθμη η κατάσταση στον Ασπρόπυργο – Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό – Πετροπόλεμος με την Αστυνομία

Παράλληλα έκαψαν ένα όχημα της Αττικής Οδού ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί απαντούν στον πετροπόλεμο με κρότου – λάμψης. Η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, στο ρεύμα προς Μαγούλα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικά οχήματα. 

Υπενθυμίζεται πως χθες στην περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του Ασπρόπυργου εκτυλίχθηκαν και πάλι επεισόδια με αστυνομία και Ρομά.

Η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, στο ρεύμα προς Μαγούλα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικά οχήματα.

Οργή και φόβοι για αντίποινα

Την ίδια στιγμή, οδύνη και οργή επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, όπου έμενε ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στη διάρκεια της φονικής καταδίωξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα.

Ο νεαρός, ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η συζυγός του, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στον καταυλισμό, όπου διαμένει η οικογένεια του θύματος.

«Θέλω δικαιοσύνη», «θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια»

Συντετριμμένος ο πατέρας του 20χρονου, αναρωτιέται γιατί οι αστυνομικοί δεν έριξαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», είπε.