Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  μπορεί να μην βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά ήταν σοβαρός όποτε χρειάστηκε και κατάφερε να κερδίσει τον Πέδρο Μαρτίνεθ με 6-3, 6-4, 6-3.

Ο Έλληνας τενίστας  φανέρωσε αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι του και είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε τέσσερις φορές το σερβίς του, ενώ στα δύο πρώτα σετ βρέθηκε πίσω με break αλλά κατάφερε να τα γυρίσει εγκαίρως ώστε να μην πάει κάποιο στην απρόβλεπτη διαδικασία του tie-break, ενώ έσβησε τα 11 από τα 15 break points που αντιμετώπισε στο σερβίς του, το οποίο γενικά είχε πρόβλημα σήμερα, αλλά φρόντισε να το περιορίσει κάνοντας ο ίδιος 8 breaks.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με break στο 2-3, ενώ στο 2ο σετ έχανε με 0-2. Κέρδισε όμως τα 4 τελευταία games του 1ου σετ για να το κατακτήσει με 6-3, ενώ στο 2ο σετ έκανε break στο 3ο (1-2) και στο 9ο game (5-4), για να το κερδίσει με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος προηγήθηκε με διπλό break στο 4-1, αλλά ταλαιπωρήθηκε λίγο μέχρι να κλείσει το ματς, καθώς ο Μαρτίνεθ πεισματικά αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και πάλεψε σκληρά, ειδικά από την επιστροφή. Κατάφερε ο Ισπανός να κάνει 2 break στα επόμενα λεπτά, όμως δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του. Ως αποτέλεσμα, το ματς ολοκληρώθηκε με 5 διαδοχικά break, 3 για τον Στέφανο και 2 για τον Martinez, με τον Ισπανό να μειώνει σε 4-2 και σε 5-3, αλλά τον Στεφ να κάνει το 5-2 και το 6-3 αντίστοιχα, “σφραγίζοντας” τη νίκη σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

Την Παρασκευή ο Στέφανος θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους “16” του Roland Garros για 3η διαδοχική χρονιά, με αντίπαλο τον Τζον Ίσνερ.