Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Έλληνας τενίστας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με την κατάκτηση ενός Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Σήμερα στις 16:00 (ΕΡΤ1) αντιμετωπίζει στον τελικό του Roland Garros τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Στέφανος ανέβηκε στο νούμερο τέσσερα, πλέον του κόσμου, θα αναμετρηθεί με τον κορυφαίο τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης. Για τον 23χρονο τενίστα η πρόκριση από μόνη της είναι ιστορική, καθώς ουδέποτε έχει βρεθεί άλλος Έλληνας σε τελικό Grand Slam, αλλά ο ίδιος θέλει να φτάσει στον πρώτο πολύ μεγάλο τίτλο της καριέρας του συνεχίζοντας την αλματώδη πορεία του.

Στέφανος και Νόβακ προκρίθηκαν στον τελικό μετά από συναρπαστικά παιχνίδια που έδωσαν στα ημιτελικά με τους Ζβέρεφ και Ναδάλ αντίστοιχα. Ο Σέρβος αφού απέκλεισε τον βασιλιά του χώματος, Ισπανό, που έχει 13 τίτλους στο γαλλικό Open, θα διεκδικήσει το 19ο Grand Slam στην καριέρα του, αλλά μόλις το δεύτερο Roland Garros, το οποίο είχε κατακτήσει το 2016. Παράλληλα, ο 34χρονος Τζόκοβιτς με νίκη θα πάρει την πρώτη θέση στη βαθμολογία του 2021 από τον Τσιτσιπά.

Ο Τζόκοβιτς υπερτερεί με 5-2 νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με τον Σέρβο μάλιστα να έχει κερδίσει και στα δύο ματς που έχουν παίξει σε χώμα, ενώ νίκησε τον Στέφανο και στα ημιτελικά του περσινού Roland Garros με 3-2 (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1).

Με την πρόκρισή του στον τελικό της διοργάνωσης ο Τσιτσιπάς έχει ήδη εξασφαλίσει 750.000 ευρώ. Αν καταφέρει να κατακτήσει το τουρνουά, θα λάβει 1,4 εκατ. ευρώ.