Η Ρίτα Σακελλαρίου «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Αυγούστου του 1999.

Η μεγάλη ντίβα του λαϊκού τραγουδιού άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 64 ετών νικημένη από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλεψε για έναν ολόκληρο χρόνο.

Με αφορμή τα 24 χρόνια από τον θάνατο της τραγουδίστριας, το Studio Κλεισθένης φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως μία αδημοσίευτη φωτογραφία, η οποία δείχνει τη Ρίτα Σακελλαρίου στο καμαρίνι της στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

«Σαν σήμερα στις 6 Αυγούστου 1999 έφυγε από κοντά μας η Ρίτα Σακελλαρίου και εμείς την θυμόμαστε με μια αδημοσίευτη φωτογραφία μέσα από το φακό του Κλεισθένη για να την δείτε στο καμαρίνι της στις αρχές της δεκαετίας του 60», γράφει χαρακτηριστικά η λεζάντα στην ανάρτηση της σελίδας στο Instagram.

Ρίτα Σακελλαρίου: Η «βασίλισσα» του λαϊκού τραγουδιού

Η Ρίτα Σακελλαρίου θεωρείται η «βασίλισσα» του λαϊκού τραγουδιού και αναγνωρίζεται ως μία από τις «μεγάλες» κυρίες του ελληνικού τραγουδιού εν γένει.

Η Μαργαρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1934 στο χωριό Χαμέζι, στα περίχωρα της Σητείας στη Κρήτη. Η μητέρα της ήταν Κρητικιά, ο πατέρας της είχε καταγωγή από την Κάλυμνο και ήταν τσαγκάρης στο επάγγελμα.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στα Ταμπούρια του Πειραιά ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Παντρεύτηκε στα 14 της, έγινε δυο φορές μητέρα και χώρισε. Φίλοι και γνωστοί έχουν από νωρίς καταλάβει ότι διαθέτει μια αξιόλογη φωνή. Το 1959, κάποιοι οργανοπαίχτες μιας καντάδας, της πρότειναν να τραγουδήσει σε μια ταβέρνα στο Πέραμα.

Τελικά ξεκίνησε εμφανίσεις σε μικρά μαγαζιά και σε ένα από αυτά, στο «Μύλο» στο Πέραμα, την ανακάλυψε ο τυφλός μαέστρος, Στέλιος Χρυσίνης, δίνοντάς της και ένα τραγούδι το «Μείνε, μείνε» που θα κάνει επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη: