Η κινηματογραφική ταινία «Rise» για τη ζωή του Γιάννη Αντεντοκούμπο και την πορεία του από τα Σεπόλια μέχρι την κορυφή του κόσμου είναι σχεδόν έτοιμη.

H ταινία, με γυρίσματα και στην Ελλάδα, αφηγείται την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με έμφαση στα παιδικά του χρόνια στην Νιγηρία, το ταξίδι της οικογένειάς του στην Ελλάδα, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους τρεις αδερφούς, τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα στο NBA.

Βέβαια ίλιγγο προκαλεί το κόστος της ταινίας για την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, με το ακριβές ποσό να διαμορφώνεται στα 45.480.757 ευρώ, λόγω αύξησης απασχολούμενου προσωπικού, με αποτέλεσμα το ύψος των επιλέξιμων δαπανών να επαναπροσδιοριστεί στα 24.187.117,98, ενώ αυξήθηκε και η επιδότηση από το ΕΚΟΜΕ και ανέρχεται στα 9.674.847,17 ευρώ.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή η εταιρία Faliro Productions, καθώς αναφέρει αυξήθηκε το κόστος της παραγωγής λόγω των αναγκών που προέκυψαν, ωστόσο όμως αυξήθηκε και η επιδότηση από το ΕΚΟΜΕ.