Έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε τη Ριέκα στην Κροατία με 2-0 και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις της μην αφήνοντας περιθώρια στους Κροάτες. Σοβαρός, πειθαρχημένος και αποφασισμένος για την πρόκριση ο «Δικέφαλος του Βορρά», μείωσε τα αβίαστα λάθη του στο ελάχιστο, και χάρη στα τέρματα των Ελ Καντουρί και Μουργκ στο 11′ και 80′ αντίστοιχα έφυγε με το διπλό και την πρόκριση από την έδρα της Ριέκα (0-2).

Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν κάλλιστα να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όμως η τύχη τους γύρισε την πλάτη σε τρεις περιπτώσεις, καθώς Σβαμπ και Ελ Καντουρί (δις) σημάδεψαν το δοκάρι! Πλέον, το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται στην αυριανή κλήρωση (27/8) των ομίλων στην Κωνσταντινούπολη.

Το ματς

Φοβερό ξεκίνημα στο παιχνίδι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τρομερή διάθεση να επιτεθούν από νωρίς, να πιέσουν ψηλά και να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό.

Στο 6’, ο ΠΑΟΚ… άγγιξε το γκολ δύο φορές στην ίδια φάση, όμως η τύχη και τα δοκάρια του γύρισαν την πλάτη. Συγκεκριμένα, ο Σβαμπ έπιασε έναν «κεραυνό» από τα 35 μέτρα, τραντάζοντας το αριστερό δοκάρι του Πρσκαλο, ενώ στη συνέχεια της επίθεσης το πλασέ του Ελ Καντουρί βρήκε στο οριζόντιο!

Τελικώς, το γκολ (0-1) ήρθε στο 11’, με τους δύο πρωταγωνιστές της προηγούμενης φάσης να συνεργάζονται υποδειγματικά και τον Ελ Καντουρί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, έπειτα από ωραία κάθετη του Αυστριακού μέσου.

Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ έριξε «στροφές» στον ξέφρενο ρυθμό του, παραμένοντας όμως και πάλι σε θέση οδηγού, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με δύο μακρινά σουτ, αρχικώς με τον Τόμετσακ στο 19′ και εν συνεχεία με τον Άμπας στο 32’.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε μετά από σχεδόν ένα εικοσάλεπτο με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 35′ να περνάει λίγο πάνω από την εστία. Δύο λεπτά αργότερα, η Ριέκα έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, με τον Τόμετσακ να αστοχεί ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 41’, ο Ελ Καντουρί είχε για δεύτερη φορά στο ματς ραντεβού με την… ατυχία, αφού δυνατό σουτ που επιχείρησε από τα 30 μέτρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ριέκα έβγαλαν ένταση και νεύρα στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά. Εξέλιξη που δεν βοήθησε στο να αποκτήσει καλό ρυθμό το ματς. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στη Ριέκα, με το μακρινό σουτ του Σελάχι στο 55′ να περνάει δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.

Όσον περνούσε η ώρα, οι Κροάτες κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα. Και αυτό γιατί, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αμύνθηκε εξαιρετικά, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη, χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά μέχρι το τέλος.

Στο 80′, η πίεση και η επιμονή των νεοφερμένων Καγκάβα και Μουργκ έφεραν αποτέλεσμα, με τον Ιάπωνα να κλέβει την μπάλα κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Μουργκ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη και την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!

Ριέκα: Πρσκάλο, Τόμετσακ, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς(71′ Βούτσκιτς), Βούκσεβιτς(46′ Σελάχι), Πάβιτσιτς, Λεπινίτσα(46′ Τσέριν), Ισάχ, Άμπεμ, Ντρμιτς(85′ Ομπρεγκόν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λούκας Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς(74′ Εσίτι), Σβαμπ(90+3′ Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ(74′ Καγκάβα), Ελ Καντουρί(67′ Μουργκ), Σβιντέρσκι