Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αττικής συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα ακολουθούμενα από δικαιολογημένη οργή χιλιάδων οικογενειών κατά του ΔΕΔΔΗΕ με τους πολίτες να αναφέρονται σε «ολοκληρωτική αποτυχία ενός οργανισμού με εξαιρετικά καλοπληρωμένα υψηλόβαθμα στελέχη».

Διακοπές ρεύματος 

Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Σπάτα, Παλλήνη και Νέα Μάκρη  όπου η διακοπή ρεύματος  συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και έχει ξεπεράσει  τις 24 ώρες, ενώ σε Πικέρμι, Ραφήνα, Μάτι και Κάντζα ξεπέρασαν τις 18 ώρες πριν αποκατασταθούν.

Προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΝ κ. Κ. Σκρέκας, από βλάβες σε 79 γραμμές χθες, σήμερα οι βλάβες το πρωί είχαν περιοριστεί σε 45, ενώ επισκευάστηκαν ακόμη 8 γραμμές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν προβλήματα σε 37 γραμμές.  Η αποκατάσταση συνεχίζεται ενώ το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τις δυσκολίες στην πρόσβαση. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στη συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών, ενώ υπήρξαν λίγα προβλήματα σε τμήματα του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου καθώς είχαν προηγηθεί εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις» κατέληξε   ο κ. Σκρέκας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αν. Μάνος (που έγινε αντικείμενο βαρύτατων κυβερνητικών παραπόνων) ανέφερε ότι «για την αποκατάσταση των βλαβών εργάζονται πάνω από 600 εργαζόμενοι και χρησιμοποιούνται 180 οχήματα. Παράλληλα με τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας ένα ελικόπτερο επιθεωρεί από αέριος γραμμές της μέσης τάσης σε δύσβατα σημεία. Όσον αφορά στις βλάβες στα νησιά έχουν αποκατασταθεί όλες πλην μεμονωμένων περιοχών σε Χανιά, Νάξο και Σέριφο. Στην Κεντρική Ελλάδα προβλήματα υπάρχουν σε Άγιο Κωνσταντίνο, Λιβαδειά Βοιωτία, Αταλάντη, Βόρεια και Νότια Εύβοια. Τα προβλήματα αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Στην Αττική αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται βλάβες σε 37 γραμμές. Περιοχές με προβλήματα σε επίπεδο γειτονιάς είναι η Αγ. Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι ενώ αποκαθίστανται τα προβλήματα στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη.Πιο εκτεταμένα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα οι περιοχές  Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζάς, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας Καλύβια και Κερατέα. Στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης λόγω του χιονιού» είπε ο διευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ.

Ρεύμα: Εκτεταμένες διακοπές και οργή χιλιάδων καταναλωτών

Ρεύμα – Χιόνια σημειώσατε διπλό 

Οι βλάβες οφείλονται σε ζημιές που προκλήθηκαν στους πυλώνες του δικτύου από τα χιόνια, ενώ επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και των εργολαβικών συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις να είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία των βλαβών.

Από χθες το βράδυ έως σήμερα έχει αποκατασταθεί περίπου το 40% των βλαβών ενώ στόχος είναι να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος της μέσης τάσης μέχρι το βράδυ, «αν και αυτό μοιάζει απίθανο» σύμφωνα με έμπειρους τεχνικούς της ΔΕΗ.

«Πάνω από 650 εργαζόμενοι και πάνω από 180 οχήματα επιχειρούν σε όλη την χώρα για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο χαμηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Καταλύτης  του επιχειρησιακού σχεδίου του Διαχειριστή για την αποκατάσταση των βλαβών είναι οι πυκνοκατοικημένες περιοχές και ακολούθως οι αραιοκατοικημένες περιοχές, ενώ ο Διαχειριστής έχει στην διάθεσή του ένα ελικόπτερο ώστε να μπορεί να εντοπίζει καλύτερα τις βλάβες καθώς και τις δυνατότητες πρόσβασης στην ενδιαφερόμενη περιοχή και ακολούθως να ενεργεί κατάλληλα» μας λένε από το ΔΕΔΔΗΕ και συνεχίζουν:

«Σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για βλάβες καθαρά τοπικού χαρακτήρα, σε επίπεδο γειτονιάς, όπου και παραμένει σημαντική παράμετρος δυσκολίας η πρόσβαση στο σημείο επέμβασης των συνεργείων για την αποκατάσταση της βλάβης» καταλήγουν τα  στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά  να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή  να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης.

ΔΕΔΔΗΕ: Βλάβες σε 15 γραμμές – Στην Ανατολική Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα

Βλάβες σε 15 γραμμές επιχειρεί να αποκαταστήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, για να αντιμετωπίσει τις πολύωρες διακοπές που, σε κάποιες περιοχές, ξεπερνούν και τις 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του διαχειριστή, σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Μαρούσι και Χαλάνδρι υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη, λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί, πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων.

Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, από εχθές έως και αυτή την ώρα έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών.